papuga Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Skladniki na spod 6 bialek 1 szklanka wiorkow kokosowych 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 lyzki maki Bialka ubic z cukrem, dodac make ,mak i wiorki,wymieszac.Upiec w tem.170 stopni ok.20 mninut ,po upieczeniu skropic. Krem 1i 1/2 szkl. mleka 6 zoltek 6 lyzek cukru pudru 1 kostka masla lub dobrej margaryny 2 lyzki maki przennej mozna uzyc gotowego kremu -karpatki Zoltka utrzec z cukrem ,dodac make i 0,5 szkl. mleka, wlac do gotujacego sie mleka (1 szkl.).Wystudzony krem zmiksowac z maslem. Krem wylozyc na ciasto.Dekorowac biszkoptami nasaczonymi alkoholem,polac polewa , na czuku kazdego biszkopta polozyc sparzona rodzynke Zycze smacznego :D) Cytuj
bozena Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 czesc pappuga juz czytam 2 przepis tego ciasta i nie jest zbyt dokladnie napisany a bardzo bym chciala to ciasto tez upiec moglabys mi napisac ile ma byc maku pozdrawiam serdecznie :lol: :lol: :P Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Piekłam to ciasto - ale z innego przepisu, w przypadku tego przepisu wydaje mi się, że powinno się dodać 1 szklankę maku Udanego wypieku :P Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Cieszę się Bożenko, że mogłam Ci pomóc. Pozdrawiam :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.