milena Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Sernik bez ciasta 1 kg sera, 400 g cukru, 150 g masła, cukier waniliowy, 10 jaj, 4 łyżki stołowe mąki Ucieramy masło na białą pianę, dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy i dalej masę ucieramy. Osobno przygotowujemy ser, mieląc go lub ucierając na puszystą masę. Ser dodajemy do utartych żółtek i masła, dosypujemy mąkę i wszystko mieszamy. Na koniec dokładamy pianę ubitą z białek, jak zawsze mieszamy delikatnie. Wkładamy masę serową do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Pieczemy 40 – 45 minut w temperaturze ok. 180 – 200oC. PYCHOTKA SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.