milena Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Golonka gotowana 4 średnie golonki - najlepiej przednie, 2 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren czarnego pieprzu, po pół łyżeczki: gorczycy, kminku i kolendry, 2 łyżeczki majeranku, szczypta rozmarynu, 2 cebule, 1 główka czosnku, sól Cebulę rumienimy na łyżce smalcu, czosnek przekrawamy i razem ze zrumienioną cebulą, pozostałymi ziołami i przyprawami wrzucamy do osolonego wrzątku. Wkładamy golonki tak, aby były przykryte wywarem. Gotujemy do miękkości. Wyjmujemy i podajemy na ogrzanym półmisku z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem i tartym chrzanem. ;) SMACZNEGO I KONIECZNIE DO TEGO PIWKO Cytuj
mac51 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Naprawdę bardzo dobra :arrow: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
basga Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 zawsze myślałam,że lepsze są golonka tylne-mają więcej mięska :arrow: Mac-piwka nie widzę koło Twojego obiadu! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.