papuga Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 60 dag ziemniaków, 2 łyżki posiekanej papryki konserwowej, 100 ml ketchupu, 1 łyżeczka sproszkowanego chili, sól, pieprz i cukier do smaku. SPOSÓB WYKONANIA: Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i obficie posypać pieprzem. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach. Wystudzić, obrać i również pokroić w kostkę. Połączyć z osączoną z zalewy kukurydzą, oliwą ze smażenia i posiekaną papryką. Dodać sproszkowane chili. Zalać ketchupem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać. Przełożyć w chłodne miejsce na 30 min. P.S. Proponuję ograniczyć ilość przyprawy chili. Dla niektórych wersja oryginalna może być zbyt piekielna. ;) Cytuj
zazula226 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ja dodaje do ketchupu jeszcze 5 łyżek majonezu, i wtedy chili w zasadzie nie jest aż tak straszne, ale też zwracam, uwage, że dla słabych i delikatnych przełyków zalecam ostrozność z tą przyprawą. nawet z majonezem, ta 1 łyżeczka chili to małe zabójstwo :wink: :wink: Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.