arabika Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 1/2 kg filetów śledziowych 5 średnich cebulek 3/4 szkl oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego wegete sól i pieprz do smaku Śledzie wymoczyć (jeśli nie są bardzo słonie wystarczy tylko umyć).Cebule pokroić w talarki wrzucic na rozgrzany olej i zeszklic ,uważajac aby cebula się nie przypaliła .Do cebuli dodać koncentrat szczypte wegety sól i pieprz 2 łyzki wody .Dusić jeszcze 2-3 min .Rybe pokroić w kawałki polać zimnym sosem i wstawić do lodówki na 24 godz Smacznego!!! Cytuj
dana2005 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 robię podobną potrawę tylko nie ze śledziami lecz ze smażonymi filetami z dorsza lub innej ryby i dosmaczam jeszcze sokiem z cytryny. Równie smaczne. Pozdrawiam Cytuj
arabika Opublikowano 10 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Do tych śledzi tez oczywiście można dodac cytryne (tak do smaku) .Smazonej ryby w takiej wersji jeszcze nie próbowałam ale spróbuje bo mój mąz uwielbia wszystko co pomidorowe ;) Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.