arabika Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 50 dkg wołowiny lub chudej wieprzowiny 2 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 2 cebule 2 papryczki chili (można dać mniej) 2-3 łyzki koncentratu 1 puszka pomidorów bez skóry 2- 3 łyżki oleju sól , słodka ,papryka pieprz bazylia ,oregano Mięso pokroić w kostke cebula w piórka wrzucic na rozgrzany olej chwilkę podsmazyć .Dodać koncentrat i 200-300 ml wody doprawic sola i pieprzem dusic 40 min Do mięsa dodać rozdrobnione pomidory z puszki z sokiem Paprykę czerwona pokroić usunąć nasiona i pokroić w gruba kostke z papryczek chili usunac nasiona i bardzo dobno pokroić dodać do mięsa i dusić ok 15 min Kukurydze i fasole osączyć z zalewy dodać do potrawy i dusić jeszcze ok 5 min .Pod koniec gotowania posypać bazylią i oregano ,doprawić do smaku Podawać z pieczywem Smacznego Cytuj
Jola_A. Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Wyprobowalam ,bylo bardzo pyszne.Polecam!!! :D Cytuj
arabika Opublikowano 9 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Cieszę się bardzo że smakowało :D Ta potrawa jest bardzo dobra kiedy na dworze jest zimno - fajnie rozgrzewa . Polecam wszystkim lubiacym ostrą meksykańską kuchnie :D Pozdrawiam :D Cytuj
Magdalena Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Czy można surowe papryczki chili, zastąpić w proszku .Muszę się skusić na ostro!!!! Magdalena :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.