zazula226 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 czy ktoś wie coś o tym czymś?? bardzo mnie interesują opinie na temat tej diety, mam ja w planach... ;) no i oczywiście wskazówki jej dotyczące Pozdrawiam 1 Cytuj
adelajda Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 [LINK NIEAKTUALNY] Na tej stronie opisane są też różne inne diety. 1 Cytuj
zazula226 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 wielkie dzięki, juz tam pędze... ;) 1 Cytuj
Gość gochabojko Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 mój mąż zrobił sobie taka dietę, schydł w ciągu 2 tygodni 10 kg, a po diecie zaczął mu spadać % tłuszczu. Sądzę, że działa. Pozdrawiam Gocha Cytuj
grażka Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Dieta dobra. Stosowałam ją i pomogła, tylko jest małe ale... później szybko się wraca do wagi wyjściowej jeżeli przejdziesz na normalne odżywianie.Pozdrawiam. Cytuj
Gość julia Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Stosowałam 2 Razy tą dietę. Pierwszy raz schudłam 14 kg, a teraz jestem na 5 dniu i narazie tylko 3 Cytuj
grażka Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Ja również stosowałam tę dietę. Podzielam zdanie koleżanki, trzeba uważać, bo szybko się wraca do wagi wyjściowej. Ja zgubiłam 5kg. Życzę powodzenia. Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Dieta na przemianę materii opracowana przez Szpital Rządowy w Kopenhadze 1 dzień Śniadanie 1 kubek czarnej kawy 1 kostka cukru Obiad 2 jajka na twardo gotowany szpinak 1 pomidor Kolacja 1 duży befsztyk sałata z olejem i cytryną 2 dzień Śniadanie 1 kubek czarnej kawy 1 kostka cukru Obiad 1 duży befsztyk sałata z olejem i cytryną 1 świeży owoc Kolacja 1 plaster szynki 2-3 szklanki jogurtu naturalnego 3 dzień Śniadanie 1 kubek czarnej kawy 1 kostka cukru 1 grzanka Obiad gotowany szpinak 1 pomidor 1 świeży owoc Kolacja 2 jajka na twardo 1 plaster szynki sałata z olejem i cytryną 4 dzień Śniadanie 1 kubek czarnej kawy 1 kostka cukru Obiad 1 jajko na twardo 1 tarta marchew małe opakowanie twarożku Kolacja 1 mała puszka mieszanego kompotu z owoców 2-3 szklanki jogurtu naturalnego 5 dzień Śniadanie 1 duża tarta marchew z cytryną Obiad 1 duża chuda ryba z cytryną i odrobiną sosu do pieczenia Kolacja 1 duży befsztyk sałata (tylko) brokuły 6 dzień Śniadanie 1 kubek czarnej kawy 1 kostka cukru 1 grzanka Obiad 1 kurczak sałata z olejem i cytryną Kolacja 2 jajka na twardo 1 duża marchew 7 dzień Śniadanie 1 kubek herbaty bez cukru Obiad 1 kawałek grilowanego chudego mięsa 1 świeży owoc Kolacja nic 8 dzień Śniadanie 1 kubek czarnej kawy 1 kostka cukru Obiad 2 jajka na twardo gotowany szpinak 1 pomidor Kolacja 1 duży befsztyk sałata z olejem i cytryną 9 dzień Śniadanie 1 kubek czarnej kawy 1 kostka cukru Obiad 1 duży befsztyk sałata z olejem i cytryną 1 świeży owoc Kolacja 1 plaster szynki 2-3 szklanki jogurtu naturalnego 10 dzień Śniadanie 1 kubek czarnej kawy 1 kostka cukru 1 grzanka Obiad gotowany szpinak 1 pomidor 1 świeży owoc Kolacja 2 jajka na twardo 1 plaster szynki sałata z olejem i cytryną 11 dzień Śniadanie 1 kubek czarnej kawy 1 kostka cukru Obiad 1 jajko na twardo 1 tarta marchew małe opakowanie twarożku Kolacja 1 mała puszka mieszanego kompotu z owoców 2-3 szklanki jogurtu naturalnego 12 dzień Śniadanie 1 duża tarta marchew z cytryną Obiad 1 duża chuda ryba z cytryną i odrobiną sosu do pieczenia Kolacja 1 duży befsztyk sałata (tylko) brokuły 13 dzień Śniadanie 1 kubek czarnej kawy 1 kostka cukru 1 grzanka Obiad 1 kurczak sałata z olejem i cytryną Kolacja 2 jajka na twardo 1 duża marchew Chuda ryba (dorsz, pstrąg) Plaster (10 dag) Wędlina (chuda, wędzona, gotowana) Przyprawy (sól, pieprz) Kawa (rozpuszczalna, z ekspresu, itp.) Pić 2 co najmniej litry wody codziennie. Kuracja przerwana przed dniem 6 może być powtórzona po 3 miesiącach. Powtórzenie najwcześniej po 1 roku. Powtórzenie zaleca się po 2 latach. Dietę kopenhadzką dostałam od miłej i życzliwej osoby :) Dziękuję :) 1 Cytuj
aida Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Dodatkowo nie stosuj soli ani żadnych innych przypraw (oprócz soku z cytryny) Jeżeli nie lubisz szpinaku możesz go zastapić sałatą lub gotowana kapusta pekińską obiad i kolację możesz jeść zamiennie ale tylko w ramach tego samego dnia nawet żucie gumy przerywa kurację. A teraz opinia dietetyka dr inż Małgorzaty Drywień dieta powoduje utratę wagi bo jest niskokaloryczna ok 700 kcal energia pochodzi głównie z białek a więc jest dużym obciążeniem dla nerek stąd to ostrzeżenie o częstotliwości. To w dużym skrócie. A teraz z własnego doświadczenia stosowałam dwa lub 3 razy. Owszem ubywało mi ok 2 kg i naturalnie wracało chociaż gdyby miało sie silna wolę aby już nie wracać np do jedzenia chleba i ziemniaków i zasadniczo ograniczyć węglowodany to kto wie (ale nie byłabym wówczas wiernym czytelnikim tego forum :) Za pierwszym razem byłam ortodoksem i stosowałam dokładnie według zaleceń i nie ukrywam że było to okropne do zniesienia, bezsmakowe gumisie. Za kolejnym razem walnęłam się w głowę i przyponmiałam sobie że jestem technologiem żywności i tak na prawdę to ściema, przygotowywanie potraw bez soli powoduje że woda nie jest zatrzymywana w i stąd spektakularny ubytek wagi, zaczęłam używać przypraw koperku trochę majonezu na jajka na twardo bo przecież i jajka i olej nie są zakazane. Zamiast gumisia czyli plastra wołowiny z patelni zemlęłam dobrą wołowinę i porobiłam paczuszki po 200 g, zawijałam je w filię i piekłam w rozgrzanym piekarniku, tak samo z rybą też w folii posypana koperkiem i pokropioną cytryną. Niestety ze szpinakiem nic mi się nie udało wykombinować może czosnek ale problem zapachu. Musze przyznać, że nawet praca nie była problemem przygotowywałam porcje wieczorem i zamieniałam kolejność w ramach dnia tak aby dania ciepłe były po południu. Na pewno trzeba dużo pić 12 szklanek zielonej herbaty lub 2 l wody mineralnej bo spalanie tkanki tłuszczowej powoduje uwalnianie toksyn i to może powodować bóle głowy, no i przepłukiwanie nerek. Może dla kogoś to też będzie istotne ale ja zawsze zaczynałam we wtorek bo wówczas mogłam bez problemu i nie naruszania diety wykombinować bezmięsny piątek. Pozdrawiam i życzę wytrwałlości 1 Cytuj
Jola_A. Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 dwa tgodnie wyrzeczen i tylko 2 kg mniej !!!!!! ??:D Cytuj
aida Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 U mnie tak to wyglądało, ale powyżej ktos pisze, że 14. Tak poza tym myślę, że diety jako akcje jednorazowe sa bez sensu należy na trwałe zmienić styl życia. Przemawia do mnie teoria że doba podzielona jest na 3 czasy, czas przyjmowania od 12-20., czas trawienia od 20-04 i czas wchłaniania produktów trawienia od 04-12. Tak więc aby nie zakłócać czasu wchłaniania nie powinniśmy zmuszać organizmu do przyjmowania, a jak wszyscy wiemy od dziecka uczy się wszystkich że śniadanie to podstawa, efekt jest taki że nie nic nie jest dobrze wykonane przez organizm. Tak więc jedzenie zaczynamy po 12 od soku owocowego lub owoców, owoce też jemy nie na deser ale na 0,5 godz przed jedzeniem bo potem fermentują w przewodzie pokarmowym. Kolejna zasada tej teorii to nie łączenie grup i tu też pada kolejny dogmat że na talerzu musi być wszystko. Jeżeli mięsko to z warzywami i odwrotnia jak ktoś ma ochote na węglowodany to tez z warzywami. No i oczywiście tylko do ok 19 godziny potem już nie jemy. I tu musze przyznać, że stosując tę zasadę ubyło mi ponad 10 kg, było mi łatwo bo pracowałam rano kawa z mlekiem w pracy 2 jabłka i jogurt a po powrocie to co rodzina tylko albo bez ziemniaków albo w innym wariancie. Teraz nie mam juz takiej dyscypliny ale ziemniaków i chleba staram się unikać. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Jest dokladnie aida tak jak piszesz, dieta zycia - polegajaca na prawidlowym laczeniu produktow pokarmowych,a produktem ubocznym tego sposobu odzywiania sie jest gubienie kilogramow. :D Zasada tej diety jest nie co jesz lecz kiedy i w jakim zestawieniu. Sprobujcie, a zobaczycie ze to dziala, czlowiek przede wszystkim czuje sie lekki, i ma wiecej energii, i nie trzeba wcale sie glodzic. 1 Cytuj
monilek26 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Kochane forumowiczki. Jak można przejść na dietę skoro tu tyle smakowitych przepisów?? :D Niestety nie wszyscy mają silną wolę......Ja np. nie potrafię się oprzeć pysznym ciastom domowym, a że moja rodzinka też za nimi przepada to je piekę :D Pozdrawiam 1 Cytuj
Jola_A. Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 mam monilku identyczny problem,niestety,ciasta sa wrogiem kazdej diety. :D 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi