Bernimek Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Aido! Na tej stronce jest odpowiedź na twoje pytanko ... https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=38&hl= Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Dorunia nie gniewaj się chyba jestem inteligentna inaczej a ten tłuszcz to schładzasz po roztopieniu czy dodajesz gorący? Witaj Witaj Aido! Kto pyta nie błądzi,ja też wolę się dopytać kilka razy,niż potem żałować,że coś mi nie wyszło,tłuszcz schładzam trochę,ale nie mocno,żeby nie był zimny. Pozdrawiam :-D :-D :-D Cytuj
aida Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Dzięki ci dobry człowieku! Cytuj
basga Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ja dodaję żelatynę,zwlaszcza jak robię ciasto dla dzieci,wtedy nie brudzi tak rąk,pięknie się błyszczy. oto przepis: 1 łyżka żelatyny 5 łyżek cukru 3 lyżki kakao 0,5 szklanki gęstej śmietany 1/4 kostki masła lub margaryny wszystko zagotować i już. Cytuj
Anna22 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Pierwszy raz słyszę o polewie z żelatyną ,ale już mi się podoba bo nie brudzi tak rąk,pięknie się błyszczy i na pewno wykorzystam ten przepis do świątecznego ciasta :-D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam! jeszcze nie dodawałam do polewy żelatyny warto wypróbowac :-D Cytuj
Anna22 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 basga polewa z żelatyną świetna :-D dziękuje Cytuj
basga Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 basga polewa z żelatyną świetna :-D dziękuje dzięki.... basga polewa z żelatyną świetna :-D dziękuje dzięki,wypróbujcie,smacznego. Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ja zrobiłam polewę z przepisu Doruni, potwierdzam że jest też bardzo świetna dziękuję. Inne przepisy na polewy też wypróbuję w przyszłości. Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Bardzo smaczna ta polewa,robiłam ją na jabłkową stefankę i wyszła mi elegancka.Moja też jest dobra i teraz będę robiła je na zmianę. Cytuj
Nika1990 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ja ostatnio "odkryłam" bardzo szybki i prosty sposób na zrobienie polewy. Włozyłam czekoladę w dużych kawałkach do garnuszka, a to do mikrofalówki. Po dwóch minutach wyciągłam i rozmieszałam łyżeczką. Miałam śliczną, gęstą czekoladowa polewę ;) Bez obaw że coś się przypali(jakby to było w przypadku tradycyjnego rozpuszczania na gazie), bez żadnego dodatkowego tłuszczu ani mleka :) Cytuj
SwojskieSpecjaly_pl Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 jak dla mnie ta polewa robiona samodzielnie w domu jest o wiele smaczniejsza niż te kupne. I przynajmniej wiadomo z czego jest zrobiona:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi