ana Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Kulebiak z kiszoną kapustą 30dag mąki 2 żółtka 1/1 kostki masł 1/1 łyżeczki cukru 2 dag.drożdzy 1500ml.śmietany sól Farsz: 50dag kiszonej kapusty 2 cebule 2 dag suszonych grzybów 5 dag masła 2 jajka na twardo 100ml.śmietany 1 łyżka koperku sół,pieprz Do kapusty dodać ugotowane posiekane grzyby i posiekaną,zeszkloną na maśle cebulę.Dusić ok 40min.Wymieszać z koperkiem,śmietaną i posiekanymi jajkami.Dodać sól,pieprz.Wyrobić składniki ciasta,wyrośnięte rozwałkować.Nałożyć farsz,Brzegi zlepić,posmarować białkiem.Piec 30min w temp.ok 200st. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.