Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aby galareta do ryby była klarowna należy po wyjeciu ryby do wystudzonego wywaru wlac 1-2 białka Mocno ubić rózga i zagotować .Nastepnie zebrać całe ubite białko i wywar przecedzic przez gaze Po tym zabiegu nalezy dodac żelatyne i mamy super klarowna galarete .A moze ktoś zna inny sposób?

Opublikowano

Można też cały czas gotować na małym ogniu,tak jak zwyczajny rosół.Sposób ten zapewni klarowna galaretę,gdy po ugotowaniu odczekamy ok.30 min(w tym czasia osiąda na dno wszystkie fuski).i powoli odlejemy z garka.

  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

moj sposob na galaretke jet taki: Gotuje kostkę rosolową, dodaje żelatyne Czekam jak zastyga polewam gęstniejaca. Z reszty juz dobrze zastygnietej galaretki przeciskam przez mala maszynke do salatki zoczkami wychodzi kosteczka ukladam na brzeg talerza .zdobie zielenina fajnie wyglada. Galaretka doprawionana rosolku świetna sprawa

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.