Annaizw Opublikowano 23 Września Zgłoś Opublikowano 23 Września Witam. Robiłam powidlo sliwkowe, przełożyłam do słoików i pasteryzowalam 20 min. Później odwróciłam do góry dnem. Niestety przykrywki klikaly i nie były wklęsłe. Powtórzyłam pasteryzacje ale znów przykrywki nie zassaly. Tylko jeden na cztery był wklęsły. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę jeszcze raz pasteryzowac ? Cytuj
Maja5 Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września Cześć! Może problem tkwi w pokrywkach, które mogły być wadliwe? Spróbuj wymienić pokrywki i jeszcze raz przeprowadzić pasteryzację. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.