Skocz do zawartości

Deser Mrowisko


Rekomendowane odpowiedzi

Gość victorios1
Opublikowano

mrowisko 0,5 kg maki 5 dag drozdzy 0,5 l wody 100 ml oleju 2 ł cukru 1 ł soli 0,5 kg truskawek 1 ł kakao 100 gr margaryny 100 gr cukru pudru 2 ł chrupek np. płatki sniadaniowe tłuszcz do smazenia 200 gr frytury palmowej lub olej Make przesiac, dodac rozrobione w wodziedrozdze i cukier, dodac sol, wyrobic na ciasto konsystencji drozdzowego.Pod koniec wyrabiania wlac olej i dziurkowac,wtlaczajac powietrze.Gdy masa bedzie jednolita wlozyc ja na miske i schowac do lodowki na godzine.Po godfzince wyjac i walkowac na placki,potem wyciunac faworki radelkiem.Powstale faworki smazyc na złoto w goracym,głębokim tłuszczu, osączyc.Udekorowac talerz sosem z przetartych truskawek z jogurtem.Ułozyc na nim mrowisko w formie 4 kondygnacyjnej piramidy.Margaryne roztopic, dodac cukier puder, chrupki,kakao, zagotowac i polewac goraca mrowisko.Dekorowac bita smietana i owocami.

post-2290-1134651453_thumb.jpg

  • 1 rok później...
Opublikowano

bardzo orginalny ,wyglada ladnie ale przylaczam sie do basgi tez wole tradycyjne zjadanie moim zdaniem faworki musza byc chrupiace! Ale moze inny przypadnie ten przepis do gustu?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.