-=mika=- Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Ciasto I: 1,5 szkl. mąki 1 szkl. cukru 8 łyżek letniej wody 10 łyżek oliwy 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Upiec tak jak biszkopt w waskiej blaszce - jak na keks. Ciasto II: Składniki tak jak wyżej za wyjątkiem mąki, której odejmujemy 2 łyżki a dodajemy 2 łyżki kakao. Masa 1,5 kostki masła 3/4l mleka 1 szkl. cukru budyń waniliowy bądź śmietankowy Ugotować budyń, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i dodać powoli zimną masę budyniową. Ciasto pokroić w kromki. Każdą posmarować masą i przykładać na przemian raz ciemną raz jasną. Na końcu całość posmarować resztką masy i posypać skruszoną kromką ciasta jasnego. Ewentualnie zamiast tej kruszonki można polać polewą. SMACZNEGO!! ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.