Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

składniki:

1 szkl. mąki

3/4 szkl. mleka

1 jajko

5 łyżek przecieru pomidorowego (lub 3 łyżki konc. pomidorowego)

5 łyżek żółtego sera (tartego)

sól

tłuszcz (do smarowania patelni)

wykonanie:

Do przecieru pomidorowego dodać jajko, mleko, sól do smaku i tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji śmietany.

Pozostawić na 1/2 godziny.

Następnie usmażyć naleśniki.

Podawać je posypane tartym serem.

Równie dobrze smakuje z posiekaną i przesmażoną kiełbaską z pieczarkami

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.