Bernimek Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 składniki: 1 szkl. mąki 3/4 szkl. mleka 1 jajko 5 łyżek przecieru pomidorowego (lub 3 łyżki konc. pomidorowego) 5 łyżek żółtego sera (tartego) sól tłuszcz (do smarowania patelni) wykonanie: Do przecieru pomidorowego dodać jajko, mleko, sól do smaku i tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji śmietany. Pozostawić na 1/2 godziny. Następnie usmażyć naleśniki. Podawać je posypane tartym serem. Równie dobrze smakuje z posiekaną i przesmażoną kiełbaską z pieczarkami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.