Justyna 25 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 składniki: 0,75l wódki 4 puszki mleka słodzonego Z mleka zrobić karmel (gotować 3 godziny) zostawić aż wystygnie. Następnie połączyć wszystko razem ubijając mikserem. Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Witam nową Forumowiczkę :D i dziękuję za ciekawy i procentowy krem :wink: :wink: :wink: Cytuj
zazula226 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 moim skromnym zdaniem, to 4 puszki mleka skondensowanego slodzonego, na 0,75 litra wódki, to lekka przesada... ja na litr daje 2 puszki i jest gęste jak "jajcówka" czyli pospolity "adwokat". ja dodałabym jeszcze, że powinno się stopniowo dodawać alkohol, bo mogą się zrobić grudki z "karmelu". ale to tylko moje tzw."trzy grosze" i mam nadzieje, że nowy forumowicz się nie pogniewa;) pozdrawiam Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Nie gniewam sie bo nie ma o co. Ja robię ten krem od dawna i zawsze daję 0,75 l na 4 puszki i wychodzi taki jak powinien czyli bardzo gęsty. Następnym razem zrobię z 1l. i 2 puszek mleka zobaczymy co wyjdzie pozdrawiam i życze Wesołych Świąt Cytuj
zazula226 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 rozumiem, tylko ja poprostu nie lubie wyciagać kremów alkoholowych łyżeczką z kielkiszka.... dlatego się odezwałam, i to sa tylko moje skromne sugestie :wink: Pozdrawiam i wesołych świąt życze :wink: Cytuj
mydlo-powidlo Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Kurde, ale to musi być dobre...;) W życiu bym nie wpadł na takie połączenie i szczerze mówiąc, ciężko mi sobie wyobrazić, jak to smakuje... ale mam nadzieję, że wkrótce się przekonam;) Cytuj
Gość Bey Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Całkiem niezłe, tylko faktycznie trzeba będzie popróbować z delikatnie większą ilością alkoholu :mrgreen: Cytuj
DoDomku Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 A czy ktoś może napisać jak smakuje taki alkoholowy krem? Czy w znacznym stopniu różni się od np: Pinacolady? Cytuj
ciacho Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) Ja tez robię z mniejszą ilością mleka , ale to rzecz gustu . Ja na 1/2 litra wódki daje tylko jedną puszkę mleka raz zwykłego a innym razem kakaowego . Najbardziej lubie własnie z mlekiem gotowanym kakaowym - SUPER 🙂 Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez ciacho Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi