dana2005 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Filety śledziowe włożyć do wody zakwaszonej octem lub do mleka z sokiem cytrynowym i szczyptą cukru na 1 - 2godz. Wyjąć z marynaty, pokroić w kosteczkę lub paski. Suszone grzybki namoczyć i następnie ugotować i pokroić w paseczki. Usmażyć na oleju rzepakowym cebulę i dodać do niej pokrojone grzybki. Jeszcze chwilę razem posmażyć. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny . Następnie wymieszć ze śledziami. Zostawić na dwa dni, aby przeszły. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.