Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:wink: mam problem: nie mam maszynki do miesa z wkladka do mielenia maku, wiec jestem zmuszona zmielic go w cukierni przed gotowaniem, dopiero potem przygotowywac. powiedzcie, jak zrobic taka mase?? czy mak nalezy potem juz tylko sparzyc, czy dlugo gotowac?? czy bedzie trwalszy jak bede gotowac na mleku czy wodzie?? i jak z tymi dodatkami? prosze o odpowiedz jak najpredzej:) z góry dzieki

Opublikowano

Zawsze kupuję gotowy mielony mak i zaparzam go mlekiem. Można też wodą. Na 200gr maku daję pół szklanki płynu, jeszcze chwilę gotuję i do gorącego dodaję miód, tłuszcz. A gdy przestygnie, kogel-mogel z zółtek i cukru, bakalie, mąkę ziemniaczną i na koniec delikatnie mieszam z pianą z białek.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja natomiast do zmielonego maku dodaje ubite jajka z cukrem, bułkę tartą, troszkę rozpuszczonego tłuszczu, jak mam to kieliszeczek rumu lub amaretto no i 3- 4 łyżki dżemu (wiśniowy, z mirabelek lub jaki mam).

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.