elka_m Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 ostatnio zrobiłam inne wafle i są jeszcze lepsze!!! i łatwiejsze!!!! zamiast gotować masę można po prostu zagotować mleko skondensowane w puszce (na karmel) - ok. 2,5 godziny po czym przełożyć tym wafle. 1 puszka starcza na przełożenie 10 dużych okrągłych wafli pychotka!!! Cytuj
Bernimek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Masę z mleka skondensowanego można podzielić na pół. Do jednej dołączyć jedną lub dwie łyżki kakao albo drobno zmielone orzechy i wyjdą nam dwie masy ... Mało pracy a urozmaicony deserek. Cytuj
elka_m Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 o, dzięki za radę. wypróbuję w najbliższym czasie :grin: A słyszałam też o innym przepisie na wafle przeklada sie je na przemian masą kakaową (taką jak w moim przepisie na wafle) i kisielem podobno pyszne :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.