kgePhwM@neostrada.pl Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 prosze o przepis na rurki z kremem, raz próbowałam je zrobić ale były dalekie od ideału, pomocy :wink: Cytuj
Miśka Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Prośba nadal aktualna? Jeśli tak, to w weekend postaram się wygrzebac stary, sprawdzony przepis na rurki :wink: Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 ja prosze ja prosze:) uwielbiam rurki z kremem:) :wink: Cytuj
Miśka Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Służę :wink: 3 szklanki mąki kostka margaryny szklanka śmietany 2 żółtka Zagnieść ciasto, włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować, pociąć na paski a następnie nawinąć na posmarowane tłuszczem formy. Piec do złotego koloru. MASA: szklanka cukru szklanka mleka 3 jajka płaska łyżka mąki 30 dag masła dowolny aromat do ciasta Jajko roztreapać z mąką, wlać mleko i zagotować. Rozkręcić z masłem i aroamtem. Masą nadziać gotowe rurki. Smacznego! Przepis został wypróbowany wielokrotnie, chociaż przeyznam się szczerze, że do robienia rurek jakiś czas temu zniechęciło mnie to, że po upieczeniu rurki strasznie mi się kruszyły. Być może wkrótce się za nie za nie zabiorę ponownie :wink: Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 no to teraz zadam głópie pytanie a czy takie formy można znaleźć w zwykłym sklepie ze sprzetem do domciu (mieszkam w małym miasteczku) Cytuj
Miśka Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Myślę, że tak. Nie powinno być problemu z zakupem :wink: Cytuj
Wiolecia Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam wszystkich poszukujących foremek do rurek, znajdziecie je na Allegro, podaję link: [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi