Mariola233 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2 szklanki mąki jajko budyń waniliowy 2,5 dag drożdży szklanka mleka łyżka cukru cukier puder do posypania Do miski wkruszyć drożdże i posypać cukrem. Gdy się rozpuszczą, dodać trochę mleka i łyżkę mąki, zamieszać. Resztę mąki wsypać do miski, dodać budyń, resztę mleka, jajko i wyrośnięty rozczyn. Wyrób, odstaw do wyrośnięcia (ciasto powinno objętość). Olej rozgrzej na patelni, usmaż z ciasta racuchy z obu stron na rumiano. Posyp cukrem pudrem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.