pszczółka maja Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ciasto uzyskało wiele pozytywnych opini dlatego upieke je w majowy weeknd. Już drukuje przepis. Mam nadzieje że moje będzie wyglądać równie efektownie. :D Niedługo napiszę swoją opinię :D Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Pszczółko bez obaw ciasto jak będzie upieczone, będzie nie tylko efektowne, ale również i smaczne. Pozdrawiam ina12 Cytuj
M@lgosia Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Piekłam już tulipana dwa razy ale mam pytanie ? Jak gruby powinien być patyczek, którym się rysuje po ciescie? Proszę o odpowiedz. Pozdrowienia i pa:) Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Małgosiu ja mam do rozrabiania wody z mąką, do zagęszczania zupy drewnianny koziołek, tak to nazywają, nie wiem czy fachowo. Trzonek jest okragły a górna część ma dokładnie 8 milimetrów. Proszę pamietać żeby nie robić za głęboko rowku. Staram się zawsze udzielić dokładnej porady. Przesyłam ciepłe wiosenne pozdrowienia. ina12 Cytuj
M@lgosia Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 :) Dziękuje za szybką odpowiedź, ja przeciągałam patyczkiem po dnie blaszki i pewnie dlatego wychodziło mi to ciacho trochę inaczej niż widać na załączonym przez Ciebie zdjęciu:) Ja również pozdrawiam ciepło i wiosennie :) Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Małgosiu przez środek musisz przeciągnać nie głębiej jak od 1-1,5 cm. podaję tak jak ja robię na wyczucie. Dokładnie nie mogę podać, bo nie da rady zmierzyć tego rowka. Babka tulipan po upieczeniu środek może mieć popękany, u mnie jest to po każdym upieczeniu, tym się nie przejmuj to znaczy że ciasto było bardzo dobrze ukręcone. ina12 Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 zrobiłam ciasto całej rodzince bardzo smakowało:) dziękuje za przepis Cytuj
Justyna.K Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Bardzo dziękuję za super przepisik babka pycha szczerze to zapomniałam zrobić tym patykiem a TULIPAN i tak wyszedł (przynajmniej ja go widze).Pozdrawiam i polecam każdemu łatwe i nie zawiedziecie się!!! :wink: No i dobre oczywiście. :wink: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
kate_76 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 bardzo ladny ten "tulipanek".dzieki za przypomnienie mam ten przepis ale strasznie dawno go nie robilam pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Justynko dziękuję za wystawienie opinii i pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoje bardzo ładne pociechy. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 bardzo ladny ten "tulipanek".dzieki za przypomnienie mam ten przepis ale strasznie dawno go nie robilam pozdrawiam kate76 zrób i pochwal się jak tobie wychodzi :wink: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Justynko dziękuję za wystawienie opinii i pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoje bardzo ładne pociechy. dziękujemy za pozdrowienia również pozdrawiam :wink: Napewno jeszcze nie raz wykorzystam twój przepis babki zostało tylko na rano do kawki taka dobra była że szybko zniknęła . Cytuj
Katarzyna Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam! Piekę podobne ciacho tylko w tortownicy i poszczególne warstwy nakładam od środka dzieląc je no pół coś tak jak fale dunaju Ciacho niby zwyczajne ale jak ciekawie się prezentuje i smakuje jak 3w1 :wink: dla każdego coś dobrego W moim przepisie nazywało się Żołądek ale to przecież nie ma znaczenia :wink: Moja rodzinka bardzo lubi to ciacho polecam jest na prawdę mniam Cytuj
kate_76 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 DROGA JUSTYNKO ZROBIE NA PEWNO BO WIELKIEGO SMAKA MI NAROBILAS MOZE JESZCZE W TYM TYGODNIU....KTO WIE? POZDRAWIAM P.S NAPISZE CI JAK MI WYSZLO :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.