Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Małgosiu ja mam do rozrabiania wody z mąką, do zagęszczania zupy drewnianny koziołek, tak to nazywają, nie wiem czy fachowo. Trzonek jest okragły a górna część ma dokładnie 8 milimetrów. Proszę pamietać żeby nie robić za głęboko rowku. Staram się zawsze udzielić dokładnej porady. Przesyłam ciepłe wiosenne pozdrowienia. ina12

Opublikowano

:) Dziękuje za szybką odpowiedź, ja przeciągałam patyczkiem po dnie blaszki i pewnie dlatego wychodziło mi to ciacho trochę inaczej niż widać na załączonym przez Ciebie zdjęciu:) Ja również pozdrawiam ciepło i wiosennie :)

Opublikowano

Małgosiu przez środek musisz przeciągnać nie głębiej jak od 1-1,5 cm. podaję tak jak ja robię na wyczucie. Dokładnie nie mogę podać, bo nie da rady zmierzyć tego rowka. Babka tulipan po upieczeniu środek może mieć popękany, u mnie jest to po każdym upieczeniu, tym się nie przejmuj to znaczy że ciasto było bardzo dobrze ukręcone. ina12

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Bardzo dziękuję za super przepisik babka pycha szczerze to zapomniałam zrobić tym patykiem a TULIPAN i tak wyszedł (przynajmniej ja go widze).Pozdrawiam i polecam każdemu łatwe i nie zawiedziecie się!!!

:wink: No i dobre oczywiście. :wink:

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

Justynko dziękuję za wystawienie opinii i pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoje bardzo ładne pociechy.

dziękujemy za pozdrowienia również pozdrawiam :wink:

Napewno jeszcze nie raz wykorzystam twój przepis babki zostało tylko na rano do kawki taka dobra była że szybko zniknęła .

Opublikowano

Witam! Piekę podobne ciacho tylko w tortownicy i poszczególne warstwy nakładam od środka dzieląc je no pół coś tak jak fale dunaju Ciacho niby zwyczajne ale jak ciekawie się prezentuje i smakuje jak 3w1 :wink: dla każdego coś dobrego W moim przepisie nazywało się Żołądek ale to przecież nie ma znaczenia :wink: Moja rodzinka bardzo lubi to ciacho polecam jest na prawdę mniam