ina12 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Amelio dziękuję bardzo za wiadomość i cieszę się że babka smakowała. Pozdrawim Cytuj
andy8 Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Halinko ja też niedawno zrobiłam tulipana,również nie umiem wgrywać zdjęć i musiałam poczekać aż mąż wróci,ciasto było pyszne,wilgotne i miało super wzorki,nie miałam tylko maku i zrobiłam 3 kolorowe :roll: Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Andy bardzo ładnego tulipana upiekłaś, gratuluję. Zgadzam się że to ciasto jest bardzo dobre w smaku. Cytuj
minia51 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 I ja wczoraj upiekłam tulipana. Ciasto przepyszne w smaku i ma ciekawy wygląd na przekroju. Nie miałam pod ręką kolorowych cukiereczków więc wierzch posypałam startyni orzechami włoskimi, ( orzechów mam cały worek) Dziękuję za ciekawy przepis. Pozdrawiam. Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Minia dziękuję i cieszę się że jesteś zadowolona. Na wierzchu nie musi być kolorowa posypka, udekorować można według własnego uznania. Pozdrawiam Cytuj
iwona30 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Ineczko ja na jakimś forum widziałam tulipana tylko że był pieczony w prostokątnej formie a na wierzchu był ser i w ten sposób wyszedł serownik ze spodem tulipana nawet fajnie to wyglądało. Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Iwonko możesz podać link to chętnie zobaczę bo nie znam takiego przepisu i jestem bardzo ciekawa. Pozdrawiam Cytuj
Kasiulek* Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Oj kiedyś dawno temu robiłam to ciasto i pamiętam , że było przepyszne ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Kasiulek czy serem piekłaś?. Jwonko ja piekłam też z serem w formie prostokątnej, jedna część ciasta z kakao, następne z wiórkami kokosowymi, makiem i kisielem. Przepis jest na tej stronie wraz z zdjęciem jako sernik gotowany. Pozdrawiam Cytuj
iwona30 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Ineczko proszę oto ten link. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Sernik szachownica na tulipanowym spodzie Ciasto: 1/2 szkl maku 2 niepełne szkl mąki 14 łyżeczek cukru 180 g margaryny 60 g kisielu czerwonego 2 łyżeczki kakao 10 g wiórek kokosowych 6 jajek 6 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do piecz. Masa serowa: 1 kg sera tłustego 1 1/3 szkl cukru 200 g margaryny 2 op. budyniu śmietankowego 7 jajek Wykonanie ciasta: Maragrynę, olej, żółtka i cukier utrzeć. Dodać mąkę z proszkiem. Na koniec dodać pianę ubitą z białek. Ciasto podzielić na 4 części, dodać: I cz. kakao II cz. wiórki III cz. kisiel IV cz. mak Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (25x35 cm) wykładać ciasto paskami wzdłuż blachy. Piec ok 40 min w 180 st. Masa serowa: Ser zemleć, dodać jajka, cukier, margarynę. Zmiksować i zagotować. Dodać budynie. Gotować mieszając, aż zgęstnieje. Wystudzone ciasto przekroić i przełożyć gorącym serem.Udekorować. Ja upiekłam w większej blaszce i było za niskie żeby przekroić [E] Na ciasto wylałam gorący ser, na wierzch ułożyłam herbatniki [E] Tu są inne przepisy możesz sobie przeglądnąć. https://www.floraforum.pl/index.php?PHPSESS...mp;topic=3943.0 Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Iwonko dziękuję bardzo, ten sam jest na naszej stronie, tak jak dałam znać pod nazwą sernik gotowany, nazwy nie zmieniałam z przepisu. Ja przekroiłam ciasto, jak zechcesz to zobacz bo ja nie potrafię podać linka. jak bym nie miała tego przepisu to zainteresował by mnie bardzo. Ciasto jest smaczne i ma ładny wygląd. Przepraszam że sprawiłam Tobie kłopot z tym podaniem linka. Pozdrawiam Cytuj
Kasiulek* Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja bez sera piekłam. Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Kasiulek cieszę się że upiekłaś to ciasto i że Tobie również smakowało. Pozdrawiam Cytuj
walentyna Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam , upiekłam te ciasto i jest pyszne , niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia , bo szybko znikło.(następnym razem aparat będę musiała mieć pod ręką) Spróbuję zrobić też z tym serem , już ciekawa jestem jak będzie smakować 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi