JustynaZ Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Justynko myślę że zamiast maku,mogłabyś dodać kolorowych wiórek kokosowych-np. zielonych.Nie wiem czy to wyjdzie,ale w najgorszym wypadku zawsze można zostawić dwie masy białe,jedną na górze drugą na dole.Pozdrawiam.Gabi. no właśnie,białe albo w innym kolorze. Możesz też dodać płatków czekoladowych albo zeskrobanej czekolady czy startych orzechów,napewno cos wymyślisz. wwwoooowww, tyle wariantów, jest w czym wybierać, o zielonych wiórkach to jeszcze nie słyszałam, ale dawno już nie byłam w jakimś porządnym sklepie, więc może mam pewne zaległosci, chyba, że barwić można też w domowy sposób....... :razz: Jednym słowem dziękuję Wam za podpowiedź, jak zrobię to się pochwalę. Pa, Justyna. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Ja mam takie pytanko chcę zrobic tulipana bratu w dużej prostokątnej blasze chyba 30 na 40.Czy mam zwiększeć składniki dwukrotnie albo trzykrotnie jak myślicie???? :grin: Cytuj
baśka96 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Myślę Justynko że jak zrobisz z podwójnej porcji to będzie w sam raz. :grin: Pozdrawiam. Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Justynko ja też uważam że z podwójnej porcji, jedna szklanka 1/4 l = 17 dag mąki, a cztery szklanki to jest 68 dag mąki. Pozdrawiam Cytuj
alina-maja Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 chciałam zapytac czy mak ma byc mielony? Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Alinko mak dodaje się suchy. Cytuj
alina-maja Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Dziekuje bardzo upieke na swieta i sie pochwale wczoraj kupilam odpowiednia blaszke. Cytuj
ela52 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Dzisiaj wlasnie upieklam tulipana,tylko dla mojej rodzinki trzeba zrobic z podwojnej porcji. Ale ciasto jest super. ;) Cytuj
ottawa Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Ino, powiedz mi proszę, czy mak, ma być suchy? czy już zrobiony? pozdrawiam Jola ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Mak dodać suchy, dodałam teraz do przepisu. Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Elu cieszę się że Tobie i rodzince ciasto smakowało. Cytuj
alina-maja Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 A ja nie czekalam do swiat i zrobilam teraz, wyszla super a dodatkowo dalam czerwony barwnik efekt niesamowity.Dziekuje i pozdrawiam!! Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Alinko dziękuję za tak dobrą wiadomość i pozdrawiam. Cytuj
Jolanta Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Witaj Ina! Mam wielka ochote upiec tego tulipana bo mieszkam w kraju kwitnacych tulipanow.Mam pytanie czy mozna upic go w foremce na babki?Bo przeciez juz niedlugo Wielkanoc i taka babka by sie fajnie prezentowala na stole :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi