ina12 Opublikowano 11 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Witam Cię Jolu, daj mi odpowiedż czy to capuccino z jabłkami które zrobiłaś jest smaczne. Ja w przyszłym tygodniu chcę je zrobić. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
Jola_A. Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Pani Halinko to ciasto z jablkami i capuccino wyszlo naprawde bardzo dobre,mialo kwaskowato slodki smak,u mnie w domu wszystkim smakowalo,i mam zamiar na swieta upiec go jeszcze raz.Ta pianka z polaczeniem jablek byla pyszna.Jak pani zrobi to ciasto to prosze dac znac czy pani tez smakowalo.Pozdrawiam :D Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Cześć dziewczyny! No więc piekłam znowu to ciasto, w lodówce są jeszcze jakieś marne resztki. Tym razem tak się przyłożyłam, że czekoladowej masy wyszło mi strasznie dużo i musiałam podwyższać brzegi największej tortownicy. Zamiast wiśni z kompotu dałam konfiturę wiśniową i specjalnie kupiłam buteleczkę rumu, żeby polać wisienki. Do śmietany dodałam trochę mniej cukru i już tylko udekorowałam brzoskwiniami i kiwi, nie zalewając galaretką. Też było bardzo dobre. Acha, biszkopt upiekłam z nieco innych proporcji, mniej słodki, ale też puszysty: 4 jajka, 4 łyżki mąki tortowej, 4 łyżki cukru i 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Nasączyłam go lekko przed wyłożeniem masy cappuccino. Bardzo dobre. Mniam. Pozdrawiam serdecznie Pola Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Witaj Jolu! Zrobiłam capuccino z jabłkami, i tak samo potwierdzam z moją rodzinką jak Ty, że ciasto jest bardzo dobre, i za tą inną wersję dziękuję bardzo Tobie. Nie robiłam kruchego spodu, tylko biszkopt ciemny. Podaję przepis: 4 jajka, niepełna szklanka cukru pudru, skórka otarta z połowy cytryny, pół szklanki mąki tortowej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka dobrze ubić z połową cukru pudru i skórką cytrynową. W osobnym naczyniu ubić białka z pozostałym cukrem. Ciagle ubijając, połaczyć obydwie masy. Następnie, powoli dodawać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylać na blaszkę i upiec. Przepis na "Capuccino z owocami " posiadam z ksiażeczki "CIASTA NA STÓŁ" Przesyłam pozdrowienia, życząc udanych wypieków. ina12 Cytuj
Jola_A. Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 To bardzo sie ciesze ze Pani rowniez to ciasto smakowalo.pozdrawiam. Cytuj
ina12 Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Przesyłam zdjęcie "CAPUCCINO Z OWOCAMI" ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi