Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biszkopt 1,5 szklanki maki krupczatki szklanka cukru 6 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 2 kisiele 2 galaretki 1 palma puder cukier Z podanch składników upiec biszkopt, wymiar tortownicy 29 cm. Ugotować kisiele według przepisu, wsypujemy 2 galaretki w proszku i dobrze mieszamy. Do przestygniętej masy dodać miękką palmę i zmiksować. Przekroić biszkopt na połowę, wyłożyć przestygnietą masę i przykryć drugą częścią biszkoptu. wstawić do lodówki. Po godzinie jak masa się usztywni można kroić. Wierzch posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO. ina12

post-2336-1172254598_thumb.jpg

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zdjęcie "Biszkopt z masą" udzielam następujacej informacji. Masę robię z kisieli i galaretek o smaku poziomkowym, te nam najbardziej smakują. Masę gdy się wylewa na biszkopt jest o bardzo luźnej konsystencji, zgęstnieje bardzo w lodówce.

Opublikowano

Szanowna Ino.Bardzo zaciekawił mnie Twój przepis i postanowiłam go wypróbować.Zrobiłam to ciasto dzisiaj i jestem mile zaskoczona, :) bo biszkopt to wiadomo, ale krem to zupełne zaskoczenie, po prostu pyszny, :) w sam raz na letnie ciasto gdy nie chce się zbyt długo siedzieć w kuchni.Dziękuję za przepis, będzie często gościł na moim stole.Pozdrawiam. :oops: :oops:

Opublikowano

Basiu dziekuję bardzo za wiadomość i pozytywną opinię, tak jak napisałaś ciasto jest proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Pozdrawiam serdecznie. ina12 Aniu do kisieli wsypuje się galaretkę w proszku. przesyłam pozdrowienia. ina12

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Świeżych owoców nie dodawałam, zawsze robię to ciasto zgodnie według przepisu. Z owocami pewnie nie spróbuję,ze względu na to że masa po zastygnięciu w lodówce ma ścisłą konsystencje. ina12

Opublikowano

Basiu ja jednak pomyśałam że podsunęłaś niezły pomysł z tymi truskawkami i ja jednak wypróbuję, truskawki, kisiel i galaretka truskawkowa. Doszłam do w wniosku ze truskawki to miękki owoc i myślę że nic nie stoi na przeszkodzie, a dzięki Tobie przepis będzie zmodyfikowany. Pozdrawiam. ina12

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Basiu zrobiłam ten biszkopt z truskawkami, jeden kilogram truskawek pokrojonych na połówki dodałam do ubitej masy, wymieszałam i wylałam na spód. Wszystkim to ciasto smakowało, natomiast ja doszłam do wniosku że korzystniej będzie jak truskawki położy się na spód i na to masę Według mojego zdania, tak jak ja zrobiłam to spód był zbyt wilgotny, a kolor miał różowy. Pozdrawiam. ina 12

Opublikowano

Witaj Ino!!! Zrobiłam to ciasto, orzeżwiające, tylko ja na wierzch przed podaniem przyozdobiłam je bitą smietaną i truskawkami. Pyszniutkie. Dzięki za przepis

Opublikowano

Witaj Ino.Spróbuję zrobić tak jak radzisz, tzn. na spód pokrojone truskawki a na to masa.Myślę że też będzie świetny.Dziękuję za wypróbowanie masy truskawkami, a wszystkim niezdecydowanym polecam to ciasto bo jest świetne, szczególnie na upalne dni, a i wygląda pysznie , co zresztą widać na fotce zamieszczonej przez Inę.Dziękuję i pozdrawiam. :-D :-D

Opublikowano

Witam Basię 96 i Dankę 2005 bardzo dziękuję Wam za ocenę i udoskonalenie tego ciasta, z śmietaną to też bardzo dobry udany pomysł. Poczekamy a może znajdą się osoby i podadzą jeszcze inne wersje. Basiu Ciebie proszę daj znać jak zrobisz to ciasto z truskawkami. W jednym z moich przepisów wyczytałam żeby sok z truskawek nie wsiąkał do ciasta, to wpierw ciasto posypuje się zagęstnikiem do śmietany i wtedy kładzie się truskawki. Pozdrawiam Was serdecznie. ina12

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.