ina12 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 40 dkg filetów ( matiasy) 3 pory (użyć białe części) 2 średnie cebule Sos Pół szklanki wytrawnego wina, pieprz, ziele angielskie, imbir, łyżeczka cukru, pół cytryny, oliwa. Wykonanie Filety dla dodania smaku moczyć krótko w wodzie z mlekiem. Nastepnie pokroic na kawałki. Dokładnie umyte pory pokroić na plasterki. Cebulę drobno posiekać. Przygotować sos Pół szklanki wina zagotować z przyprawami, ostudzić, wcisnać sok z połowy cytryny i dodać niecałe pół szklanki oliwy. Układać warstwami śledzie, pory z cebulą i znów śledzie i.t.d.-- zalać sosem. Niech postoją co najmniej przez dobę. Smacznego życzy ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.