Kate Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 1. Składniki: - piersi z kurczaka lub indyka (delikatnie rozbić) - 2 opakowania śmietany wiejskiej - łyżeczka Vegety - łyżeczka musztardy - ząbki czosnku wg upodobań Jeżeli chcę oszczędzic na czasie to do smietany dodaję zamiast skladnikow 1 torebkę Pikantnego sosu czosnkowego Tatziki-tylko z Prymatu (moim zdaniem z Tatzikami jest lepsze! :wink:) Wykonanie: wkładamy lekko osolone piersi do naczynia z sosem, tak zeby sos je zakrywał i zapiekamy ok 40 minut w temperaturze 180 st.C. Podawac z ryżem i sałatką. Smacznego. Cytuj
ali Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Muszę spróbować w najbliższym czasie. Robię też kurczaka w śmietanie, zarówno piersi jak i uda, ale trochę inaczej. Obsmażam pierw na odrobinie tłuszczu części kurczaka, następnie wkładam je do rondla, dodaję kubek śmietany wymieszany z jarzynką, dodaję cebulę w kostkę i na gaz ok.30-40 min. Też jest pyszny, a ten wytworzony sosik, ach pyszności. A teraz spróbuę wg tego przepisu. Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 mam pytanie jaka to ma być śmietana słodka czy homogenizowana czyli kwaśna? Cytuj
ali Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Nie wiem do kogo to pytanie kierujesz, ja daję normalną z kubka 18% i przeważnie jest gęsta, czyli nie jest zapewne już słodką śmietaną. Cytuj
Kate Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 ojej to ma byc zwykla smietana wiejska w kwadratowym opakowaniu dostepna w kazdym sklepie :wink: Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 niestety w Ostrowie Wielkopolskim niema takiej śmietany.Niewiem co w tym dziwnego że zapytałam, takich śmietan wiejskich może być parę rodzajów. Cytuj
Kate Opublikowano 14 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 ok, daj zwykłą z butelki 18% bedzie w sam raz. Cytuj
Kate Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Do ali: zrobilam dzisiaj kurczaka wg twojego przepisu, ale nie moglam sie oprzeć, żeby nie dodać czosnku, razem z cebulą. jestem zakochana na zabój w czosnku, a ten przepis uwazam za genialny. Sosik z ryzem najlepszy!!!!! :wink: MNIAM! Cytuj
Kate Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Tylko żeby przypadkiem nie przyszło Wam do głowy robić tego przepisu z jogurtem naturalnym, ponieważ się zważy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi