Kate Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Składniki:- cukinia - panierka: jajko (roztrzepane), bułka tarta - sól -olej Wykonanie:Cukinę obrać, pokroić w okrągłe krążki mniej więcej 2 cm grubości. Kotleciki obtaczac w jajku i bułce, kłaść na rozgrzany olej. Posolić, zarumienić, odwrócić na drugą stronę, zarumienić. Gotowe są wtedy, kiedy cukinia jest miękka. Nsprawdę są pyszne, od kilku lat to moja ulubiona potrawa na lato. Jeść raczej na ciepło z ryżem, ziemniakami i sałatką. Smaczenrgo! P.S. Teraz cukinię można dostać nawet w zimie, ale wiadomo, że warzywa najlepsze w sezonie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.