jagoda2 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 mam pytanie upiekłam biszkopt z karmelem i z bitą smietaną wszystko dobrze się trzymało dopóki nie zaczęlam kroic przy krojeniu karmel sie rozlewa a smietana zjeżdża wszystko robilam zgodnie zprzepisem jak to zrobic żeby siętrzymalo wszystko ładnie? Cytuj
agnieszka Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 witaj..utrzyj karmel ...zimny z kostką masła.Pamietaj ze puszke musisz gotowac około3 godzin...pozdrawiam...agnieszka Cytuj
jagoda2 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 dzięki Agnieszko za rade .mam jeszcze jedno pytanie czy ten karmel można ugotowac pare godzin wczesniej {z góry dziękuje} Cytuj
agnieszka Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 sama gotuje wiecej puszek naraz i w lodowce mi to stoi bardzo długo ...a jak potrzebuje szybkie ciasto to tylko wyjmuje karmel i ucieram...bez obawy ...mozesz nawet pare tygodni trzymac go w lodowce.Tylko przed ucieraniem wczesniej go wyjmij z lodowki aby nie był za zimny...<zasada rownosci temperatur składnikow kremu>pozdrawiam... Cytuj
Jola_A. Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 to prawda taki karmel dlugo moze stac.W razie potrzeby jak znalazl. :D Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ... przy krojeniu karmel sie rozlewa a smietana zjeżdża .... A może mleko skondensowane było za krótko gotowane? Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ja też myśle, że mleko gotowałaś za krótko, a żeby śmietanka nie zjeżdżała z ciasta do należy dodać śmietan-fixu Cytuj
Gość teofilunyk Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 co do gotowania, to im dluzej tym lepiej, ja gotuje 10-12h ! Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Tak długo skondensowanego mleka jeszcze nie gotowałam, góra 3 godziny, i podczas krojenia ciasta wszystko jest ok :) Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Mam dużo przepisów w których trzeba użyć gotowanego mleka skondensowanego, ale o takim długim okresie gotowania nie jest podane i nawet nie słyszałam. Jest granica do trzech godzin tak jak napisała Dorotka. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.