Agatka15 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Składniki: 1,5 paczki biszkoptów 1,5 kostki margaryny 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 8 bananów 3 galaretki; truskawkowa, cytrynowa, agrestowa Sposób wykonania: Każdą galaretkę osobno rozpuścić w bardzo gorącej wodzie i postawić do lekkiego stężenia. Na spód blachy połóż biszkopty. Mięką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać trzy żółtka oraz banany ( kilka pozostawić do dekoracji ). Wszystko zmiksować na jednolistną masę. Dodać tężejąca galaretkę, cytrynową zmiksować, wylać na biszkopty i wstawić do lodówki by ciasto stężało. Białka ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę truskawką, zmiksować, wylać na zastygniętą masę biszkoptową. Na wierzchu położyć pogrojone w twlarki banany. Zalać tężejącą galaretkę agrestową. Ciasto chłodzić w lodówce. SMACZNEGO!!! :wink: :wink: Cytuj
gosiek50 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 to ciasto jest naprawde pyszne znam ten przepis i polecam.Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.