jagoda2 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 potrzebuje przepis na ciasto na pizze na 5 osób.Moje ciasto wychodzi cienkie i strasznie twarde [wszystko robie jak w przepisie ]może ktos ma sprawdzony przepis na dobre ciasto. Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ciasto na pizze 3 szklanki mąki,jajko, szklanka mleka, 3 łyżki masła lub margaryny, 4 dag drożdży, łyżeczka soli, tłuszcz do blachy. Wykonanie: Wsypać makę do miski, dodać miękki tłuszcz, łyżeczkę soli oraz drożdże rozpuszczone w letnim mleku. wyrobić składniki na gładką, jednolitą masę, następnie odstawić pod przykryciem na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie wyrobić ciasto, rozwałkować i położyć na nasmarowanej tłuszczem blasze. Po położeniu farszu piec około 30 min. w temp.200 C* Przepis ten jest na dużą blaszkę. ina12 Cytuj
agnieszka Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Poszukaj w dziale...WASZE PRZEPISY...na tej stronie a znajdziesz tam bardzo dobry przepis na pizze.Nie mam czasu Ci go szukać...ale jest napewno.Domyślisz sie ze to ten bo dostał duzo pozytywnych opinii.Osobiście go wypróbowałam i jest super.....pozdrawiam,,, Cytuj
jagoda2 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Dziękuje za odpowiedz obie panie i pozdrawiam. Cytuj
jagoda2 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 sory poprawka.chciałam napisać obu paniom . Cytuj
syla Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 mam super przepis zawsze się udaje i jest szybki 0.5 kg mąki , 4 łyżki oleju, 5 dkg drożdży, szklanka wody i szczypta soli w letniej wodzie rozpuścić drożdże i wymieszać z mąka i solą, rozwałkować posmarować keczupem nałożyć nadzienie i piec 20 min . :wink: :wink: 1 Cytuj
Jola_A. Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 tak ten przepis ktory podaje syla jest najlepszy,mam taki sam,pizza wychodzi doskonala,ciasto jest miekkie i bardzo dobre. :D Cytuj
ania320 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 na smaczny pl jest przepis pt, pizza wojtka ja często piekę z tego przepisu i jest świetna pozdrawiam :D Cytuj
zazula226 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Składniki: - 1,5 szklanki mąki - 1 jajko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - 1 serek bieluch Sposób przygotowania: Zagnieść ciasto z podanych składników. Tortownice, lub blachę do pizzy wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Włożyć do lekko nagrzanego piekarnika i całość piec około 30 minut w 180 – 200 st. Po upieczeniu na słoneczny kolor, należy wyjąć ciasto, wyłożyć składniki do pizzy, według uznania, obsypać obficie serem i zapiec jeszcze ok. 8 – 10 minut Szybki, łatwy i smaczny;) Pozdrawiam Cytuj
monilek26 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Ja robie ciasto na pizze tak jak Syla tyle tylko ze z 1 kg mąki, 3 łyżek oleju. Zawsze wychodzi i jest najlepsze :D Cytuj
filonka Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 a ma ktos moze taki przepis na ciasto na pizze margeritte taka serwowana m.in.w pizzeriach da grasso, moj brat ja uwielbia, ja zreszta tez:) bede wdzieczna za jakis przepis na cieniutkie pyszne ciasto:) Cytuj
pszubart Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Ciasto na Pizze. Ciasto: 50 g drożdży, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oleju, 1 szklanka wody, 3 szklanki mąki. Wykonanie: Do dużej miski wrzucić drożdże, cukier, sól, dodać olej, wlać wodę i zaczekać, aż drożdże się rozpuszczą. Wsypać mąkę, wymieszać i zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto, ponownie zagnieść. Podzielić na 4 równe części, każdą z nich rozwałkować na duży placek i wyłożyć na 2 blachy do pieczenia, pokryte cieniutką warstwą oleju (2 placki na 1 blachę). Na ciasto nałożyć sos, farsz i wstawić do piekarnika. Piec na średnim ogniu w zależności od piekarnika 20-25 min. Na 10 min. przed końcem pieczenia, posypać pizze startym serem żółtym. :?: Cytuj
ajaj Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 A czy ciasto z przepisu Syli nie potrzebuje wyrosnac? Prosze o odpowiedz. I jakie grube wychodzi? Cytuj
Basia K Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Też jestem ciekawa,czy nie trzeba czekac aż podrośnie...... Dziś chcę zrobic pizzę właśnie na tym spodzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.