Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

60 dag wieprzowiny 3 cebule, 2 łyżki oleju 30 dag ziemniaków 30 dag marchewek 2 pory, mały seler (20 dag) 1/2 główki białej lub włoskiej kapusty (40 dag) 1/2 l bulionu z kostki łyżka posiekanej natki pietruszki, olej, majeranek, sól, pieprz. Mięso umyć, pokroić w małą kostkę. Cebule obrać,posiekać. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Marchewki oskrobać, pokroić w talarki. Pory oczyścić, białe części pokroić w krążki. Seler obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Kapustę oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki. Warzywa wymieszać. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę, dodać mięso, wymieszać, smażyć, aż się zrumieni. Oprószyć solą, pieprzem, majerankiem. Z rondla wyjać 2/3 podsmażonego z cebula mięsa. Na pozostałe mięso wyłożyć 1/3 pokrojonych warzyw, następnie przykryć je 1/3 mięsa, a na koniec pozostałymi warzywami i mięsem. Całość oprószyć solą, i pieprzem, wlać bulion, przykryć garnek. Potrawkę dusić na małym ogniu ok. 1,5 godz. Przed podaniem posypać natką. ina12

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.