AnkaMSZ Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 1. 20 dkg żółtego sera- zetrzec na tarełku (grube oczka) 2. 1 puszka tuńczyka w oleju 3. 2 marchewki- ugotować i zetrzeć na tarelku (grube oczka) lekko posolić 4. posmarować 1/2 słoika majonezu 5. 2 czerwone cebule- drobno posiekac i posolić 6. 1 puszka tuńczyka w oleju 7. 5 białek- zetrzeć na tarełku(grube oczka) 8. 1/2 słoika majonezu- popieprzyć 9. 5 żółtek- zetrzec na tarełku (średnie oczka) W/w składniki układać tak jak napisałam warstwami w miseczce. Oczywywiście jaja wcześniej ugotować. Po ułożeniu najlepiej aby sałatka troszeczkę postała. Serdecznie polecam smaczniusia!!!!!! Cytuj
Bernimek Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Mam troszkę inny przepis na sałatkę warstwową z tuńczyka, ale zapewniam, że równie smaczna jak "delicja": 1. 3 białka - starte na tarce o grubych oczkach, 2. kostka serka topionego edamskiego - zamrożonego, a następnie startego na tarce, 3. 1 cebulka - pokrojona w kostkę, 4. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - odsączona, 5. kilka łyżek majonezu kieleckiego, 6. 3 białka - starte na tarce o grubych oczkach, 7. kostka serka topionego edamskiego - zamrożonego, a następnie startego na tarce, 8. 1 cebulka - pokrojona w kostkę, 9. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - odsączona, 10. kilka łyżek majonezu kieleckiego, 11. 6 żółtek - startych na tarce, Pyszniutka!!! Właśnie ją zrobiłam dla moich dzisiejszych gości! Pozdrawiam! Cytuj
AnkaMSZ Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam!!!! Dziekuje za ten przepis. Napewno go sprobuje!!!! Serdecznie pozdrawiam !!! Anka!!!! :D Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Aniu - skorzystałam z Twojego przepisu - sałatka wyszła bardzo kolorowa, a co ważne bardzo dobra :shock: :oops: :oops: Polecam :mrgreen: Cytuj
monilek26 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ja też się skusiłam na tą sałatkę bo moja rodzinka przepada za tuńczykiem. Jest tak rewelacyjna, że całą zjedliśmy na kolację i na drugi dzień musiałam robić następną porcję...Polecam bo jest naprawdę pyszna. Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Tą sałatkę jadłam u mojej córci , jest naprawde bardz smaczna , jest godna polecenia. :-) :D Pozdrawiam Cytuj
Magdalena Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Sałatka Barminka jest też bardzo ciekawa, ja spróbuje zrobić na ''Andrzejki'' dla rodziny pozdrawiam Magdalena!!! :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi