Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sernik Kasi Składniki: Ciasto: - 14 dag mąki - 14 dag cukru - 2 jajka - kostka margaryny - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser: - 1,20 sera białego półtłustego - 4 żółtka - 2 całe jajka - 2 szklanki cukru - 2 budynie śmietankowe lub waniliowe - 3 szklanki mleka - 2 cukry waniliowe - 1/2 szklanki oleju - rodzynki Sposób przygotowania: Ciasto wyrobić, rozłożyć na blasze. Wszystkie składniki sera(zmielonego sera!) wrzucić do jednego naczynia, oprócz rodzynek, i dokładnie wymieszać, tak żeby nie było żadnych grudek. Ser powinien mieć konsystencję zbliżoną do ciasta na naleśniki. Wylać na ciasto i piec około 60 minut w temperaturze 190-200° jest puszysty i pyszny.... Polecam;)

Opublikowano

pól szklanki.... ciagle zapominam, ze jak kopiuje z moich przepisów, to nie przechodzi tutaj normalnie tylko takie dziwne skróty... jeszcze raz sorki za niedopatrzenie... postaram sie, zeby to bylo ostatni raz...:wink: Powodzenia :wink:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.