jagoda2 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Mam kilka przepisow na sernik pieke i na ogół są dobre tylko zawsze wychodzą takie jakieś ubite może ktos poradzi jak zrobic sernik aby byl puszysty :wink: Cytuj
zazula226 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Sernik Kasi Składniki: Ciasto: - 14 dag mąki - 14 dag cukru - 2 jajka - kostka margaryny - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser: - 1,20 sera białego półtłustego - 4 żółtka - 2 całe jajka - 2 szklanki cukru - 2 budynie śmietankowe lub waniliowe - 3 szklanki mleka - 2 cukry waniliowe - 1/2 szklanki oleju - rodzynki Sposób przygotowania: Ciasto wyrobić, rozłożyć na blasze. Wszystkie składniki sera(zmielonego sera!) wrzucić do jednego naczynia, oprócz rodzynek, i dokładnie wymieszać, tak żeby nie było żadnych grudek. Ser powinien mieć konsystencję zbliżoną do ciasta na naleśniki. Wylać na ciasto i piec około 60 minut w temperaturze 190-200° jest puszysty i pyszny.... Polecam;) Cytuj
jagoda2 Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 dziekuje za ten przepis będe go robic tylko co z tym olejem ile go mam dać bo nie bardzo wiem Cytuj
zazula226 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 pól szklanki.... ciagle zapominam, ze jak kopiuje z moich przepisów, to nie przechodzi tutaj normalnie tylko takie dziwne skróty... jeszcze raz sorki za niedopatrzenie... postaram sie, zeby to bylo ostatni raz...:wink: Powodzenia :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.