aneta26 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 CIASTO: 1szkl cukru 2 jajka 2 szkl mąki 1 szkl mleka 1/2 kostki masła 1 łyżeczka sody 2 paczki biszkoptów 1 powidła albo dżem porzeczkowy Wszystkie produkty połączyć, na koniec dodać mleko z mąką i sodą na przemian.Blachę wysmarować,i wyłożyć biszkoptami (po dwa do siebie a między nie powidła).Piec około 35-40 min. MASA BUDYNIOWA 2 łyżeczki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 1/2 szkl cukru 1/2 litra mleka 1 kostka masła Ugotować budyń z podanych składników i ostudzić.Masło utrzeć na puszystą masę i dodać stopniowo ostudzony budyń. PONCZ: 1/2 SZKL WODY PRZEGOTOWANEJ 2 ŁYŻECZKI CUKRU SOK Z 1/2 CYTRYNY DO DEKORACJI: wiórki kokosowe Po ostudzeniu ciasta nasączyć je ponczem, wyłożyś masę i posypać wiórkami kokosowymi.Schłodzić. SMACZNEGO!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doruska Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Chcę zrobić to ciasto,ale nei rozumiem co zrobić z biszkoptami? wymieszac ,zalać tym ciastem? i na jaką to blachę ? prosz eo mozliwie szybka odp ,bo gości mam jutro :D a te biszkopty to przełożyć dzemem, ułóżyc i zalać ciastem? tak zrozumiałam :D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneta26 Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 DOBRZE ŻE ZAJRZAŁAM BO ZAPOMNIAŁAM ŻE DO CIASTA JESZCZE TRZEBA 2 ŁYŻKI KAKAO. A CO DO BISZKOPTÓW TO PŁASKĄ STRONĘ BISZKOPTA POSMAROWAĆ DŻEMEM I SKŁADAĆ PO DWA BISZKOPTY, OCZYWIŚCIE JAK PISAŁAM WCZEŚNIEJ PŁASKIMI STRONAMI DO SIEBIE. TE POSKLEJANE BISZKOPTY UKŁADAMY JEDEN KOŁO DRUGIEGO W BLASZCZE JA PIĘKĘ TO W BLASZCE O WYMIARACH 23,5*34,5CM. NA TAK PRZYGOTOWANE BISZKOPTY WYLEWAMY CIASTO I TO PIECZEMY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doruska Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 dzięki:) jutro robie :D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doruska Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 upiekłam.takiego zakalca to ja w zyciu nie widziałam .i teraz zastanawiam sie co go mogło spowodowac ? a i do masy troche mniej cukru polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Tez mam przepis na to ciasto ,pieklam go ,ciasto wyszlo bardzo dobrze bez zadnego zakalca,moze dlatego ze w moim przepisie sa inne proporcje skladnikow. 1/2kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 jajka 1 1/2 szklanki maki 1/2 szklanki mleka 2 lyzki kakao 1 lyzeczka sody 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 paczki okraglych biszkoptow sloiczek dzemu biszkopty smarujemy dzemem,skladamy po dwa,ukladamy na blaszce. margaryne ucieramy z cukrem dodajemy cale jaja oraz make,nastepnie dodajemy mleko,kakao i sode oraz proszek do pieczenia.Ciasto ma dosc gesta konsystencje.nakladamy na biszkopty.pieczemy ok.40-50 min. w temperaturze 180 stp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneta26 Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 JA TEŻ PIEKŁAM JUŻ JE WIELE RAZY I ZA PIERWSZYM RAZEM TEZ MI WYSZEDŁ ZAKALEC. WSZYSTKIE SKŁADNIKI MUSZĄ MIEĆ TEMPERATURĘ POKOIOWĄ . TO MOJE SPOSTRZEŻENIE :D :D :D :D :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doruska Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 spróbuję jeszcze raz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 A moim zdaniem w przepisie anety26 jest za duzo mleka i stad ten zakalec. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Tez mam przepis na to ciasto ,pieklam go ,ciasto wyszlo bardzo dobrze bez zadnego zakalca,moze dlatego ze w moim przepisie sa inne proporcje skladnikow. 1/2kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 jajka 1 1/2 szklanki maki 1/2 szklanki mleka 2 lyzki kakao 1 lyzeczka sody 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 paczki okraglych biszkoptow sloiczek dzemu biszkopty smarujemy dzemem,skladamy po dwa,ukladamy na blaszce. margaryne ucieramy z cukrem dodajemy cale jaja oraz make,nastepnie dodajemy mleko,kakao i sode oraz proszek do pieczenia.Ciasto ma dosc gesta konsystencje.nakladamy na biszkopty.pieczemy ok.40-50 min. w temperaturze 180 stp. piekłam te USTA na święta i myślałam,że nie wyjdzie bo ciasto było rzeczywiście dość gęste ale po upieczeniu było super,aż siostrze zdjęcie wysłałam MMS,tak ciekawie w środku wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Droga Aneto 26 upieklam twoje ciasto na sylwestra jest naprawde bardzo dobre i super wyglada a do tego ma jeszcze jedna zalete jest szybkie i latwe bardzo ci dziekuje za ten przepis .pozdrawiam kate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.