halina mlodzieniak Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 SKLADNIKI 4 BUDYNIE SMIETANKOWE BEZ CUKRU 3 ŁYZKI MAKI 2ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA 4 JAJKA 1 SZKLANKA CUKRU 3/4 SZKLANKI OLEJU 1 ŁYZKA OCTU CUKIER WANILOWY JAJKA UBIC Z CUKREM , WSZYSTKI SYPKIE SKLADNIKI POLACZYC I PRZESIAC., WSYPAC DO UBITYCH JAJEK. POTEM DODAJEMY OLEJ A NA KONIEC OCET. PIECZEMY OD 35- 45 MIN. BABKA JEST PYSZNA, BARDZO PULCHNA. Cytuj
figiel Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Witam ! Zainteresował mnie ten przepis ....mam pytanie ,budynie na jaka ilość mleka ,na 3/4 ,czy 1/2 litra? Cytuj
ala291 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 figiel...budynie są sypkie,nie gotuje się:-D myślę,że halinka nie uzna mi tego za złe,że odpowiedzialam w jej imieniu? :P pozdrawiam Cytuj
figiel Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Wiem , że używa sie sypkich budyni :-D !!!!!....ale są różne ,na pół litra i na trzy czwarte ... :P :P :D , moje pytanie brzmiało jakich użyć ? Cytuj
ala291 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 ja uzyłam normalnych, na 0,5l. na większa ilośc mleka,rzadko się spotyka :-D Cytuj
figiel Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Tak myślałam ,ale chciałam się upewnić .......dziękuję za odpowiedż :-D Cytuj
ala291 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 nie ma za co :-D bardzo proszę,daj znac figiel,jak wyszła Ci babaczka:) pozdrawiam :P Cytuj
minia51 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Dziś upieczona, dziś zjedzona. "Pyszna, łatwa i tania" polecam wszystkim, a autorce wielkie dzięki. Cytuj
figiel Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Przyłączam sie do opinii Marysi :pyszna ,szybka i łatwa ........ Cytuj
mela Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 piekłam ta babeczke jest znakomita dziekuje za przepis!!:D)))) Cytuj
marzycielka Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Dziś upiekłam tę babeczkę i również stwierdzam, że jest łatwa i szybka w wykonaniu. Ponadto pięknie pachnie i jest bardzo pulchniutka i bardzo smaczna. Ja po upieczeniu posypałam ją cukrem pudrem. Cytuj
Gość Bulinek Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 czy jajka ubijamy w całości, czy oddzielnie białka? Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Jajka ubijamy w całosci... Jak wyprobujesz ten przepis prosze o opinie. Pozdrawiam Cytuj
Gość AiszaW Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Witam ;) Właśnie upiekłam babke,jest pyszna!!!Dodatkowo zrobiłam polewe czekoladowa,szkoda tylko ,że nie miałam wiórek kokosowych,ale następny razem tak zrobie.Świetny przepis i bardzo łatwy szczególnie dla takich kucharek ja,bo szczerze nie wierzyłam ,że mi wyjdzie... :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi