ina12 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ryby- leszcze , płocie Dodatki warzywne 1 seler 1 pietruszka parę marchwi cebula pokrojona w kostkę czosnek wyciśnięty przez praskę Przyprawy sól, pieprz, papryka w proszku ponadto 2 jajka i bułka tarta. Zagotować wodę i wyłączyć. Wrzucić ryby oczyszczone na 1 minutę. Po wyjęciu obrać widelcem mięso oddzielając od ości. Warzywa dusić na oleju. Ryby zmielić w maszynce, uduszone warzywa również. Doprawić papryką, solą i pieprzem, dodać 2 jajka i bułkę tartą. Usmażyć kotlety, nadmiar włożyć do zamarażalnika. Smacznego. W przepisie mam żeby zmielić to wszystko 2 razy. Ja mielę w maszynce elektrycznej 1 raz i zapewniam że w klopsach nie miałam ani jednej ości, ponieważ drobne ości pozostają na ślimaku. Przygotowanie tej potrawy jest pracochłonne, ale klopsy są naprawdę bardzo smaczne. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.