Sikorka2 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 1,5 kg mielonego mięsa 2 małe bułki namoczone w wodzie 3 jajka pęczek natki pietruszki 30 dkg wątróbki drobiowej sól, pieprz, może też być przyprawa do mielonego mięsa Natkę pietruszki posiekać, wątróbkę pokroić w drobne kawałki, wszystko razem wyrobić jak na kotlety. Masę przełożyć do długich keksowych blaszek, mnie zawsze wychodzą dwie. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 około 1,5 godziny. Po upieczeniu, odlewam powstały tłuszcz, pieczeń jeszcze ciepłą wyjmuję z blaszek, a gdy ostygnie do lodówki. Znakomita na chlebek!!! Cytuj
Miśka Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 To klops po prostu :wink: Uwielbiam :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.