halina mlodzieniak Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 1 SZKL. MLEKA 3 ŁYŻKI CUKRU TO JEST ROZCZYN 5 DKG DROŻDŻ 1/2 MASLA ROSLINNEGO- MALE OPAKOWANIE 250DKG 3 CALE JAJKA 3/4 KG MĄKI WYKONANIE: ZROBIC ROZCZYN W LWTNIM MLEKU. DO MISKA WKLADAMY WSZYSTKI SKLADNIKI I WLEWAMY WYROSNIETY ROZCZYN. WSZYSTKO DOKLADNIE WYRABIAMY.GOTOWE CIASTO WKLADAMY Z MISKIA DO WODY.TAK NA 35 MIN. WYROSNIETE CIASTO DZIELIMY NA 4 CZESI I WALKUJEMY NIE ZA CIENKO. WYKRAWAMY CHRUSCIKI I PIECZEMY NA DOBRZE ROZGRZANYM OLEJU. GOTOWE POSYPUJEMY CUKREM PUDREM. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.