halina mlodzieniak Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 CIASTO BISZKOPTOWE 5 JAJ 1 SZL. CUKRU 1 SZKL. MĄKI 2 LYZKI CZUBATE MĄKI ZIEMNIACZANEJ 2 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA MASA SEROWA 60 DKG SERA MIELONONEGO (GOTOWY ZMIELONY) 1/2 KOSTKI TLUSZCZU 1 SZKL.CUKRU 1 JAJKO 1 BUDYN SMIETANKOWY BEZ CUKRU WYKONANIE BISZKOPTU BIALKA UBIC,NA SZTYWNO, DO TEGO CUKIER I POZNIEJ ŻÓŁTKA. PO POLACZENIU DODAJEMY WSZYSTKIE SP YPKIE SKLADNIKI PRZESIANE I DELIKATNIE MIESZAMY ŁYŻKĄ. CIASTO PIECZEMY OKOLO 25 MIN.I TU CIEKAWOSTKA. BLACHE Z BISZKOPTEM ZARAZ PO WYCIAGNIECIU Z PIECA RZUCAMY Z WYSKOSCI50 CM NA PODLOGE LUB COS TWRADE. WTEDY CIASO SIE NIE ZAPDA I NIE ZMIENIA SWOJEGO KSZTALTU. MASA SEROWA TLUSZCZ ROZGRZAC Z CUKREM I DODAC ZMIELONY SRE, CALY CZAS MIESZAJAC.DODAC BUDYN I CALE JAJKO I TO WSZYSTKO DOBRZE OGRZAC,MOZNA KROCIUTKO DOPROWADZIC DO WRZENIA,ALE TO CHWILKE.GOTOWY BISZKOPT PRZEKRAWAMY I TAKA GORACA MASE SEROWA WYLEWAMY. PRZYKLADAMY TA DRUGA CZESCIA BISZKOPTU, NA WIERZCHU MOZNA POSYPAC CUKREM PUDREM. CIATO TO WSTAWIAMY DO LODOWKI ALBO W CHLODNE MIEJSCE. GDY OSTYGNIE JEST BARDZO DELIKATNE I PUSZYSTE. ŻYCZE SMACZENGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.