agadir Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 1 kilo gęsich piersi 5-6 jabłek 1,5 szklanki bulionu z kostki 2-3 cebule ćwierć szklanki porto łyżka majeranku 2 łyżki smalcu ćwierć łyżeczki cynamonu cukier pieprz , sól Z mięsa zdjąć śkórę z tłuszczem drobno pokroić i wytopić na patelni Piersi pokroić w dużą kostke, posypać solą i pieprzem, odstawić na 30 min. Cebule posiekać podsmażyć na łyżce smalcu osobno zrumienić na pozostałym smalcu mięso, przełożyć do rondla, włożyć cebule, wlać bulion, wino i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Jabłka bez skóry i pestek pokroić na 8 mki i wrzucić do rondla, gdy mięso będzie prawie miękie doprawić cynamonem, majerankiem, cukrem, solą, pieprzem i dusić jeszcze 10 min . Podawać z kluskami kładzionymi lub francuskimi i sałatą lub cykorią ze śmietaną. Snaczbego :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.