pszczółka maja Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 1 serek waniliowy (duzy 250), 1 snieżka, 1/4 szklanka cukru, 2 jajka, 1 szklanka mleka W 3 naczyniach ubić: 1) białko z cukrem 2)śnieżkę ze szklanką zimnego mleka 3) żółtka z serkiem Tak ubite składiki połączyć i powlewać do formy - zamrozić Polecam naprawdę smaczne Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 najlepiej jest żeby serek był niesłodzony, jeżeli takiego niedostaniemy to należy dodać mniej cukru Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 No i wkooońcu mamy lato :-D :-D :-D - i to jakie 33 st. C. parno i duszno - przepis na lody w sam raz :-D Dzięki Pszczółko Maju :-D Cytuj
Bernimek Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Moje lody już mrożą się w lodóweczce ... Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Witam gorąco :-) Zrobiłam lody wedłóg Twojego przepisu i są pyszne,wszyscy się nimi zajadamy.Dziękuję za super przepis. Pozdrawiam :-) :) :) Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Pszczólko Maju w tej chwili wydrukowałam przepis i jutro zrobię te pyszne lody. Dziękuję. ina12 Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Witam :-) Robiłam kilka razy lody z przepisu pszczółki maji i są one rewelacyjne,ale raz zrobiłam je trochę inaczej a mianowicie zamiast serka homo dałam jogurt naturalny i zamiast zwykłej śnieżki dałam śnieżkę o smaku truskawkowym.Muszę przyznać,że te lody trochę zmienione również były pyszne. Pozdrawiam :-) :) :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Robiłam dzisiaj dla moich siostrzenic dzisiaj lody z tegoż przepisu,ale trochę zmodyfikowanego,bo zamiast serków homogenizowanych dodałam jogurt naturalny...mniej słodkie,a reszta ta sama,dziewczynki już mimo zimna za oknem zjadły po solidnej porcji :razz: Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ciesze się, że smakowały. Ja też je bardzo lubię. Świetny pomysł z tą truskawkową śnieżką. Będę musiała wypróbować. Wogóle wpadłam na pomysł, że może można by było użyć np jogurtu owocowego. Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Bardzo wszystkim smakują te lody...dziękuję pszczółko za przepis...następną porcję spróbuję zrobić z jogurtem owocowym i dam znać jak smakowały :evil: Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Robiłam dzisiaj te lody i dodałam zamiast jogurtu naturalnego jogurt malinowy i są też smaczne,ale bardziej słodkie...na wierzch polałam leciutko sokiem malinowym :razz: Cytuj
aga0113 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 ....................dzieci nie pozwoliły im się zamrozić a głośniej od dzieci krzyczał mąż........... :razz: .Polecam wszystkim mają wspaniały smak. Zrobiłam na serkach Danio waniliowych. Teraz zrobie podwójną porcję jedną z owocami druga czystą. :razz: Ciut schowałam na jutro :mrgreen: . Dzięki Cytuj
Jolanta Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Wczoraj kupilam specjalna forme do lodow i wlasnie zrobilam sa poprostu rewelacyjne :-D .Takie jogurtowe-smietankowe uwielbiam takie :-D Duzo lepsze niz kupujemy w cukierniach lub sklepach. :-D .A moze ktos robil czekoladowe,czy moze wystarczy dodac kakao?Zrobie z tymi lodmi jakis deserek z owocami i polewa owocowa-az mi slinka cieknie miam miam :-D .W mojej ocenie zasluguja na 6!!!Pozdrawiam :-D [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
ina12 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Jolu ekstra lody zrobiłaś, ja też je zrobię bo są podane w przepisie bardzo smaczne składniki. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi