Justyna.K Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Skusiłam się też na te lody ;) przed zamrożeniem skosztowałam masa pyszniutka zobaczymy po zamrożeniu. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Jagodka Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Jolanto: sadze, ze w Holandii sa podobne artykuly spozywcze jak w Niemczech. I dla zmiany smaku lodow proponuje wziac serek smakowy (np. Dr. Oetker) Co napewno pyszne wyjdzie, zamiast mleka wziac to wspaniale kakao holenderskie (to w zoltych kartonach) ;) Pozdrowionka Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Doruniu a jak robisz jagodowe? Dodajesz miksowane jagody? A jak by tak rozpuścić czekolade i dodać. Może wyszłyby czekoladowe. Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Jagodowe robiłam tak,że zamiast dać całą szklankę mleka do zwykłej śnieżki to dałam połowę szklanki mleka i drugą połowę uzupełniłam sokiem jagodowym i reszta składników taka jak w Twoim przepisie...o przepraszam wtedy użyłam zamiast serka homo jogurtu naturalnego i na wierzch posypałam całymi jagodami,a czekoladowe to robiłam ze śnieżki o smaku czekoladowym z odrobiną kakao. Pozdrawiam i dziękuję za przepis ;) Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 już mamy lato więc przypominam przepis. moze ktos wypróbuje Cytuj
dina Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Przepyszne lody,następnym razem zrobię czekoladowe :razz: Dzięki za przepis :razz: PYCHOtKA :razz: Cytuj
Gość Miracelle Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 piszecie, że można dawać jogurt naturalny, a ile go? 250ml? tyle co serka? :?: Cytuj
parasolka Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 ja też mam gotową foremkę do lodów na patyku :) dotychczas robiłam z serków waniliowych o różnych smakach, lub z gęstego jogurtu, teraz wypróbuję ten przepis skoro są takie pyszne ;) Cytuj
ajaj Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 A nie boicie sie dziewczyny tych kupnych, surowych jajek? Ja mam troche obawy a do swojskich niestety nie mam dostepu Cytuj
parasolka Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 no ja też mam obawy, jajka zawsze myje i przelewam wrzątkiem przed rozbiciem i mam nadzieję że to wystarcza. ja czasami kupuje jajka od zwykłych kurek na wsi, ale też nie mam zaufania i robię tak samo jak z kupnymi, Cytuj
Stokrotka Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Już mam ochotę na te lody. Jutro wypróbuję przepis i dam znać jak nam smakowały :grin: Cytuj
Tompsen Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 A ma ktoś z Was może przepis na lody karmelowe? (takie jak daaawno temu były zappy, pamiętacie? ;) ) Jeśli tak to byłbym mega wdzięczny, bo to smak mojego dziecińśtwa... a w ogóle to witam wszystkich ;) Cytuj
janicka Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 cieżko będzie zrobić taki smak jak miał Zapp. Ten smak był inny niż wszystkie. Cytuj
Gość hopka Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 A nie można zamiast śniezki dodać zmiksowanej śmietany 30%? Ja na razie robię w takich foremkach lody wodne z sokiem malinowym, moje dzieci te też uwielbiają. Ale te muszę koniecznie spróbować zrobić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.