Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ogromną prośbę do użytkowników - czy ktoś ma pomysł na jakieś fajne przekąski na imprezke. W sobotę robię małeprzyjeńcie dla znajomych i chciałabym ich zaskochyć czymś pysznym, ale jednocześnie prostym. Mam dość już gotowania jajek na twardo, sałatki i wędliny pokrojonej w cieniutkie plasterki. Chciałabym zrobić coś orginalnego co by wszystkim smakowało. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam. Dzięki za rade, ale już dostałam fajne przepisy na jedzonko:) Zrobie makaronowe muszle nadziewane tuńczykiem i piersi kurczaka w cieście z sosem grilowym. Ponoć pyszne jak zrobie to się przekonam. Pozdrawiam. Dam znać jak smakowało i również mogę podzielić się przepisem - jeśli tylko ktoś ma ochotę.

Opublikowano

Piersi w cieście: 4 piersi - pokroić w cieńkie paski 4 jajka 4 łyżki mąki ( 2 zwykłej, 2 ziemniaczanej) 4 łyżki majonezu garść sara żółtego startego na grubej tarce Przyprawić, wymieszać i smażyć jak schabowe(robić mniejsze kotleciki bo się będą rozlatywać) Sos grilowy: 1 pęczek rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku 2 większe ogórki szklarniowe 1 duży jogurt naturalny 1 mały majonez dekoracyjny winiary Rzodkiewkę i ogórki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, koperek i szczypiorek posiekać, wszystko wymieszać przyprawić do smaku. Potem bierzemy kotlecika na talerz , polewamy sosem i jemy:) Drugi przepis to: Nadziewane makaronowe muszle * Makaron duże muszle (dostępne w real) * Tuńczyk 2 puszki * szczypiorek * majonez * jajka * papryka Makaron gotujemy, a w tym czsie robimy nadzienie z reszty produktów, doprawiamy solą pieprzem. Nadziewamy makaronowe muszle nadzieniem, przykrwamy koszulką z plasrerka sera żółtego i zapiekamy w piekarniku. SMACZNEGO Jeśli ktoś zna te przepisy i je już robił niech da znać czy są dobre - prosze:):wink: Pozdrawiam Dorota.

Opublikowano

Mnie niestety nie udalo się wczoraj wypróbować. Pracująca sobota i niezapowiedziani goście, nie zdążyłam, ratowałam się szybkimi sałatkami, oczywiście z naszego forum. Ale mam pytanie Dorotko, czy do tych muszli dawałaś tuńczyka w oleju, czy w sosie własnym? A paprykę świeżą, nie marynowaną?

Opublikowano

Witam Sikorko2. Do muszli dałam tuńczyka w oleju, ale myśle że można dać takiego jakiego się chce. Natomiast papryke dałam świeżą, ale tylko odrobinkę żeby było bardziej kolorowo.Dodałam też odrobine zielonej pietruszki. Pozdrawiam.