pszczółka maja Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 4 serki homogenizowane (duże 250), 6 żółtek, 4 łyżki żelatyny, olejek waniliowy., margaryna, 1 szklanka mleka przegotowanego, 1 i 1/2 szklanki cukru, 2 cukry waniliowe, galaretka(badz 2) owoce np brzoskwinie Zółtka utrzec z margaryna i cukrem, dodać serki. Mleko zagotować. Zelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie (wody jak najmniej) i wlać do ciepłego gotowanego mleka. Wymieszać aby dikładnie się rozpuścilo. Gdy mleko ostygnie wlac do masyz serków i dokładnie wymieszać Na blaszke (aby bylo smaczniejesze mozna na blaszce wylozyc krakersy, biszkopty badz herbatniki) wylozyć masę. Polożyć owoce i wylać galaretkę. Włożyć do zastygnięcia do lodówki. Polecam to smak jaki pamiętam jeszcze z dziecinstwa:) Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
EWA1992 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Pszczółko - ale narobiłas mi smaku,dawno nie robiłam sernika na zimno. Ja robie kolorowy serniczek,wygląda wtedy świetnie. Cukier daje puder i pół kostki masła ( nie napisałaś ile margaryny?). Olejku nie dodaje,musze zrobić jestem ciekawa jaki będzie smak. Pozdrawiam Ewa. Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 1 margaryna 250 g Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi