pszczółka maja Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 2 opakowania serków homogenizowanych (dużych 250g), 6 jaj, 3 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczniea, ok 1 łyżki cukru, olej do smażenia Wszystkie składniki wymieszać, rozgrzać olej. Kłaść łyżką na gorący tłuszcz (ciasto ma konsystencje gęstej smietany, a pączki kładzione łyżką to raczej pączusie:)) Położyć na papier do odcieknięcia tłuszczu a następnie posypać cuktrem pudrem. Pączki najsmaczniejsze pierwszego dnia Cytuj
Sikorka2 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Ja podobne ciasto robię, tylko daję jedno jajko i mąkę tak na oko i robię z takiego ciasta kluseczki łyżką kładzione na wodę. Po ugotowaniu polewam słodką śmietanką. A latem z truskawkami albo jagodami to niebo w gębie :wink: Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 napewno pycha:), mozna tez polac lukrem i posypac kokosem Cytuj
Bernimek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Pamiętam smak tych pączusiów z dzieciństwa ... Zrobię je dla Mojej małej córeczki ... Pozdrowionka! Cytuj
Jamaica Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Znam te pączusie i szczerze polecam! Robi się je w tempie błyskawicznym a smak jest rewelacyjny. Mmm... Tak się rozmrzyłam,że chyba sama niedługo je sobie zrobię :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi