Sikorka2 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 U mnie mówi się na tą zupę "mięsówka", a tak naprawdę to nie wiem jaką ona ma nazwę. Szybko się ją robi i jest naprawdę smaczna, często podaję ją swoim gościom. 1/2 kg mięsa mielonego 2 cebule puszka kukurydzy, fasoli, groszku lub soi koncentrat pomidorowy ja daję tak "na oko" około 2 łyżki 2 ząbki czosnku, 2 kostki rosołowe, majeranek, sól, pieprz Przesmażyć cebulę i mięso. Zagotować wywar z rosołku, zawsze wlewam więcej wody niż w przepisie na kostkę. Do wywaru dodać przesmażone mięso i gotować półgodziny. Dodać czosnek, koncentrat i trzy puszki warzyw (ja kupuję zawsze takie najtańsze, do zupy mogą być). Pogotować jeszcze kilka minut i gotowe!!! 2 Cytuj
M@lgosia Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Zrobiłam Twoją zupkę. To fakt szybko się ją robi i jest b. dobra. Polecam wszystkim :) Cytuj
Bernimek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Dziękuję !!! Już mam gotowe danie obiadowe na jutro ... Pozdrawiam! Cytuj
pawdor Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witaj Zrobiłam tą zupę, nie dość że szybko się ją robi to jest naprawdę bardzo dobra Dzięki bardzo pozdrawiam Dorota Cytuj
kaiso26091966 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Czy warzywa dajemy z zalewą? Cytuj
Anna22 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Spróbuje tej zupy . kaiso26091966 wydaje mi się ,że bez zalewy i ja tak zrobię. Cytuj
Jolcia Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witaj Sikorko! Zupkę dziś zrobiłam,jest super. Dzięki za przepis.Wpisuję go do mojego zeszytu. :grin: Cytuj
renigliwice Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zupa super! Trochę ją zmodyfikowałam. Dodałam zacierki, by była bardziej pożywna. Mojemu mężowi bardziej smakowała ze śmietaną. Dzięki za świetny przepis. Renata :grin: Cytuj
Anna22 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zupa prosta, pyszna i bardzo pożywna i taka inna. Wyszła mi dość gęsta więc dolałam więcej bulionu. Następnym razem tak jak renigliwice dodam śmietany. Dziękuje za świetny przepis. Cytuj
Jolcia Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Renata miała dobry pomysł ze śmietaną.Zrobiłam i lepiej mi smakuje ta wersja.Dziękuję i pozdrawiam. :grin: Cytuj
Dora35 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 robiłam dzisiaj tą zupke bardzo dobra i taka szybka polecam :wink: Cytuj
gosia34 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Taką zupę robiła kiedyś moja babcia, też dodawała śmietanę i była pyszna, chyba już wiem co zrobię jutro na obiad. Cytuj
Pączeek Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ja robię podobną zupe ale troszke inaczej :P Jestem nowa i wybaczcie jak źle własnie zrobiłam :P Napiszę tutaj jak ja robię swoją zupke :P Składniki: Mięso mielone , ziemniaki, por, marchewka,seler, pietruszka,margaryna,liść laurowy,śmietana Przygotowanie: Na patelni rozpuszczam troche margaryny do tego wrzucam pokrojone w kostke warzywa smaże do czasu kiedy się zezłocą (nie zadługo) w garnku gotuję samą wode z liściem laurowym . Jak warzywa będą już złote wrzucam do garnka z wodą i gotuja sie aż będą miękkie.Z mięsa mielonego robie takie małe pulpety i wrzucam razem z warzywami do wody , na koniec zaklepiam śmietaną i przyprawiam.Proporcji nie podałam bo ja robię na oko kto ile chce :P Bardzo szybko i naprawde dobra zupka Cytuj
mamalu Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Zrobilam dzisiaj ta zupke z malymi zmianami i wyszla naprawde smaczna.Zamiast koncentratu dalam pomidorki pokrojone w kostke i smietane.Wyszlo naprawde super. Dzieki za przepis. :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.