walentyna Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 witam! Dzisiaj ugotowałam tę zupę , i akurat ją skończyłam jeść , jest bardzo dobra , miałam lekkie obawy bo nie lubię zup , szczególnie z jarzynami a tu zaskoczenie Dodałam na koniec śmietankę.Polecam. Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Sikorka ja dzisiam miałam na obiad tą zupę, jest bardzo dobra i dziękuję za przepis. Do zupy tej zrobiłam zacierki starte na tarce o dużych oczkach i dodałam śmietany, za świetny pomysł renigliwice także dziękuję. Cytuj
BzyQ~K Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Mam pytanko czy ta fasola z puszki to ma byc czerwona fasola? i czy te 3 rzeczy z puszki czyli fasola kukurydza i groszek maja byc odcedzone czy razem z ta "woda" dawac? Cytuj
walentyna Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Witaj BzyQ~K -gotowałam pierwszy raz tę zupę i ja dałam fasole białą , wodę z puszek odlałam. Cytuj
BzyQ~K Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 witam , dzieki za help'a ^_^ Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 A ja dodałam czerwoną fasolę bo taką mi kupili i też zupa była smaczna. Cytuj
BzyQ~K Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 ja dopiero jutro, a wlasciwie dzisiaj bede robil i sie wlasnie zastanawialem ktora fole kupic, ale najpierw kupie biala ^_^, ewentualnie wymieszam biala i czerwona na urozmaicenie (bialo - czerwona zupa akuratnie na jutro przed meczykiem) ^_^ Cytuj
BzyQ~K Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 ok zrobilem i jest swietna, dalem wiecej koncentratu (sloiczek maly) probowalem ze smietana i bez i tak i tak jest dobra ale troche lepsza i ostrzejsza bez ^_^ i 2 rodzaje fasoli dalem , biala i czerwona Cytuj
Sikorka2 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Tak dawno nie zaglądałam na forum, a tu tyle miłych słów na moją zupę. Cieszę się, że Wam smakowała. Ja zawsze daję częrwoną fasolę i wszystko bez zalewy. Muszę spróbować również ze śmietaną, niestety z zacierkami nie zrobię, bo mój mąż ich nie cierpi, a szkoda bo ja bardzo lubię :) :) Cytuj
Kaliope Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zupa bardzo dobra!!! Zrobiłam ją z makaronem w kształcie ryżu i czerwoną fasolką. Makaronu dałam trochę za dużo i wyszła bardzo gęsta ale i tak mniam, mniam. Polecam wszystkim. Cytuj
Gość akrylek Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Dziewczyny poradzcie mi.czy wam wyszla ta zupka taka kwaskowata troszke od koncentratu? jak zrobic ta zupe ze smietana? odpowiedzcie Cytuj
mart Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Akrylek zawsze mozesz ją troche dosłodzić jesli kwasna a smietane dodaj albo majac juz zupe na talerzu albo jak chcesz całość to wlej kilka łyżek zupy do smietany i wlej to do garnka,mieszając. Cytuj
Kaliope Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Akrylek, mi zupa nie wyszła kwaskowata, raczej trochę ostra ale to z uwagi na ilość przypraw i preferencje smakowe domowników :sad: Sposób ze śmietaną podany przez mart jest bardzo dobry. Ja czasem do śmietany dodaję jeszcze odrobinę mączki ziemniaczanej, mieszam dokładnie i wlewam do zupy. Powodzenia i smacznego :) Cytuj
Behatka1 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zupka rewelacyjna. Zdążyłam tylko skosztować, tak szybko znikła z garnka. Polecam tą zupę bo naprawdą warto. Dziękuję za super przepis, będzie przynajmniej raz w tygodniu (narazie dopóki się nie przeje ;) ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi