Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! Dzisiaj ugotowałam tę zupę , i akurat ją skończyłam jeść , jest bardzo dobra , miałam lekkie obawy bo nie lubię zup , szczególnie z jarzynami a tu zaskoczenie Dodałam na koniec śmietankę.Polecam.

Opublikowano

Sikorka ja dzisiam miałam na obiad tą zupę, jest bardzo dobra i dziękuję za przepis. Do zupy tej zrobiłam zacierki starte na tarce o dużych oczkach i dodałam śmietany, za świetny pomysł renigliwice także dziękuję.

Opublikowano

Mam pytanko czy ta fasola z puszki to ma byc czerwona fasola? i czy te 3 rzeczy z puszki czyli fasola kukurydza i groszek maja byc odcedzone czy razem z ta "woda" dawac?

Opublikowano

ja dopiero jutro, a wlasciwie dzisiaj bede robil i sie wlasnie zastanawialem ktora fole kupic, ale najpierw kupie biala ^_^, ewentualnie wymieszam biala i czerwona na urozmaicenie (bialo - czerwona zupa akuratnie na jutro przed meczykiem) ^_^

Opublikowano

ok zrobilem i jest swietna, dalem wiecej koncentratu (sloiczek maly) probowalem ze smietana i bez i tak i tak jest dobra ale troche lepsza i ostrzejsza bez ^_^ i 2 rodzaje fasoli dalem , biala i czerwona

• 1 rok później...
Opublikowano

Tak dawno nie zaglądałam na forum, a tu tyle miłych słów na moją zupę. Cieszę się, że Wam smakowała. Ja zawsze daję częrwoną fasolę i wszystko bez zalewy. Muszę spróbować również ze śmietaną, niestety z zacierkami nie zrobię, bo mój mąż ich nie cierpi, a szkoda bo ja bardzo lubię :) :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zupa bardzo dobra!!! Zrobiłam ją z makaronem w kształcie ryżu i czerwoną fasolką. Makaronu dałam trochę za dużo i wyszła bardzo gęsta ale i tak mniam, mniam. Polecam wszystkim. post-8290-1233852397_thumb.jpg

• 4 tygodnie później...
Gość akrylek
Opublikowano

Dziewczyny poradzcie mi.czy wam wyszla ta zupka taka kwaskowata troszke od koncentratu? jak zrobic ta zupe ze smietana? odpowiedzcie

Opublikowano

Akrylek zawsze mozesz ją troche dosłodzić jesli kwasna a smietane dodaj albo majac juz zupe na talerzu albo jak chcesz całość to wlej kilka łyżek zupy do smietany i wlej to do garnka,mieszając.

Opublikowano

Akrylek, mi zupa nie wyszła kwaskowata, raczej trochę ostra ale to z uwagi na ilość przypraw i preferencje smakowe domowników :sad: Sposób ze śmietaną podany przez mart jest bardzo dobry. Ja czasem do śmietany dodaję jeszcze odrobinę mączki ziemniaczanej, mieszam dokładnie i wlewam do zupy. Powodzenia i smacznego :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Zupka rewelacyjna. Zdążyłam tylko skosztować, tak szybko znikła z garnka. Polecam tą zupę bo naprawdą warto. Dziękuję za super przepis, będzie przynajmniej raz w tygodniu (narazie dopóki się nie przeje ;) )