Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: - kostka masła - 1 litr mleka - 1,5 cukru waniliowego - 0,5 szklanki cukru - 1 szklanka kaszki manny - 1 gorzka czekolada - 2 paczki petitków (tj.2x180 gram) Sposób przygotowania: W garnku roztapiamy kostkę masła. Dodajemy następnie litr mleka (łyżkę mleka zostawiamy do masy na wierzch ciasta), 1,5cukru waniliowego, 1/2 szklanki cukru oraz szklankę kaszki manny. W międzyczasie dół blachy wykładamy petitkami. Gdy masa zgęstnieje wylewamy ją na herbatniki. Na wierzchu układamy druga warstwę herbatników. Następnie łamiemy gorzką czekoladę i roztapiamy w garnuszku dolewając łyżkę mleka. Jak będzie gotowa polewamy ciasto.

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Znam to ciacho pod nazwą "CIASTO BEZ JAJ" :) Robię je troche inaczej, a mianowicie gotuje kaszę manną na mleku i potem dodaję masło, cukier i dodatkowo kakao gorzkie i zapach rumowy. Zawsze wychodzi. Pozdrawiam

Opublikowano

Ja znam je pod nazwą "Ciasto raz dwa trzy", która zapewne wzięła się z taj prostej przyczyny, że ciasto robi się w tempie błyskawicznym :) Dodaję jeszcze do masy duuuuuuuużo bakalii. Ciasto jest pyszne i szczerze je polecam!!!

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.